На 20 март Европейската комисия стартира уеб портала WiFi4EU и

...
На 20 март Европейската комисия стартира уеб портала WiFi4EU и
Коментари Харесай

ЕК отвори за регистрация портала на инициативата WiFi4EU


 Андрус Ансип, вицепрезидент на Европейска комисия

На 20 март Европейската комисия започва уеб портала WiFi4EU и предложения общините от страните от Европейски Съюз да се записват в него преди същинския конкурс за планове, който би трябвало да се организира в средата на май.

Програмата WiFi4EU предлага ваучери на стойност €15 000 на общини, които решат да изградят безжични точки за достъп на публични места, в това число библиотеки, музеи, паркове и площади. Общините имат право да употребяват ваучерите за покупка и инсталиране на WiFi съоръжение (безжични точки за достъп), само че разноските за поддръжка на самата мрежа остават се поемат от общината.

„ Отваряйки портала WiFi4EU, вършим съответна стъпка за подкрепяне на общините, които желаят да дават безвъзмезден WiFi, съобщи вицепрезидентът на Европейска комисия Андрус Ансип, отговарящ за единния дигитален пазар. - Същевременно мощно предлагам на Европейския парламент и на Съвета (на министрите) да продължат работата по оферти „ Телеком кодекс “, с цел да се обезпечи високоскоростна съгласуваност в целия Европейски Съюз. Това включва общоевропейска съгласуваност във връзка с радиочестотния набор и стимулиране на вложенията във мрежи с доста огромен потенциал, от каквито Европа се нуждае “, добави Ансип.

Както бе планувано общо 120 млн. евро са планувани в бюджета на Европейски Съюз за финансиране на оборудването за безвъзмездни безжични услуги в до 8000 общини от страните от Европейски Съюз плюс Норвегия и Исландия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР