Първото медицинско приложение, способно да анализира симптоми и да поставя

...
Първото медицинско приложение, способно да анализира симптоми и да поставя
Коментари Харесай

Българско приложение поставя диагнози онлайн и осъществява връзка с лекар

Първото здравно приложение, способно да проучва признаци и да слага диагнози онлайн, към този момент проработи у нас. То се назовава Фрамар Диагностик и може да разчита медицински резултати, сполучливо оказва помощ за намирането на доктор и дава подробна информация за всеки здравословен проблем. Дигиталният медицински съветник задава въпроси на потребителя или проучва въведените от него резултати от проучвания, след което дава най-вероятните диагнози и даже предлага на пациента консултация и съответни експерти, които да му оказват помощ в лекуването.

Приложението е създадено на основата на изкуствения разсъдък взаимно от лекари и програмисти. За неговия триумф способстват основаването му на действителни медицински проблеми и включването на многочислени параметри като пол, възраст, хронични болести, лекарства, нездравословни привички и други, допринасящи за достоверното диагностициране на пациента.



В взаимозависимост от това дали потребителят е мъж, жена или дете Фрамар Диагностик работи в разнообразни разновидности, анализирайки допустимо най-вече параметри и достигайки до най-точния извод за здравословните проблеми на съответния човек. В последната си версия приложението е надградено с модул за проучвания, който е един от дребното в международен мащаб в сходна апликация. В него могат да бъдат въведени резултатите от авансово направени проучвания, след което той дава вероятни аргументи за следените в тях отклонения, в случай че има такива.

В софтуера на този стадий са включени към 1000 признака, 60 лабораторни индикатора и 250 болести като диагнози. За момента тежки диагнози като ракови болести отсъстват, само че разработчиците не престават да усъвършенстват базата данни и опциите за диагностициране на приложението.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР