На 20 февруари точно в 18:30 часа любителите на научната

...
На 20 февруари точно в 18:30 часа любителите на научната
Коментари Харесай

Връзката между митология и политическа идеология: Интелектуална среща в Регионалната библиотека в Бургас

На 20 февруари тъкмо в 18:30 часа феновете на научната фантастика и литературната разбора ще имат неповторимата опция да се съберат в пространството на Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “ за едно извънредно събитие. Клуб „ Тера Фантастика “ провежда вечер, отдадена на проучването на връзката сред митология и политическа идеология в творчеството на Франк Хърбърт, с необикновен акцент върху неговото паметно дело – „ Дюн “.

Събитие. Снимка: Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “

Събитието ще бъде водено от Антон Фотев , бележит специалист в региона, който дава обещание да разгърне комплицираните влакна, обвиващи литературните и философските хрумвания на Хърбърт, и да разкрие по какъв начин те резонират със актуалните политически и обществени идеологии . Целта е да се подчертае смисъла на митологията като основа за разбирането на политическите и обществените структури, възприемани през призмата на научната фантастика.

Следващата среща на 23 февруари също е от 18:30 часа , която ще предложи на аудиторията преживяване от напълно друг темперамент. „ Историите на невидимите: Късо кино “ е вечер, отдадена на късометражното кино, която ще показа няколко вълнуващи творби от разнообразни краища на света, в това число българския филм „ Мария “ на режисьора Александра Фучанска и „ Покрив “ на Невена Николова и Петър Герзилов. Тези филми, дружно със селекция от творби от Сингапур, Съединени американски щати, Финландия и Дания , ще разрешат на феновете да се потопят в разнородни истории, разкриващи битката с невидимостта , изолацията и търсенето на смисъл в актуалния свят.

Тези две събития отразяват устрема на Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “ да бъде център за културно и интелектуално обогатяване, предоставяйки на своите гости опцията да се включат в полемики и да разширят своите знания и възгледи. Входът е свободен, което подсигурява, че всеки искащ може да стане част от тези незабравими вечери на разсъждение и открития .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР