На 20 август в Парк-музей на бойната дружба – 1444

...
На 20 август в Парк-музей на бойната дружба – 1444
Коментари Харесай

Интересна изложба провокира варненската публика

 На 20 август в Парк-музей на бойната дружба – 1444 " Владислав Варненчик “ бе открита гостуващата галерия " Музеят – непредвиден, отворен, споделен “, готова от екип на Националния военноисторически музей (НВИМ).

" Целта е да се противопоставим на общоприетия закостенял метод към музейния роман “, показа при откриването шефът на Парк-музей " Владислав Варненчик “ Марин Костов, наблягайки, че в изложбата единствено 9 експоната срещат публиката с голям брой любопитни истории. Представена по атрактивен метод посредством разнообразни цифрови технологии, изложбата дава опция посетителят самичък да интерпретира видяното.

" Това е една галерия, която разкрива трансформацията на актуалния музей, тъй че да отговори на упованията на модерния човек “, посочи Славея Сурчева – част от авторския екип на НВИМ. Тя акцентира, че част от експонатите и техните истории са провокация към посетителите и провокират всеки един от тях да открои значимото за себе си съгласно опита и гледната си точка.

На откриването участваха командирът на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-кметът на Варна – Коста Базитов, представители на общинската и държавната администрация в града, регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, военни, шефове на културни институции и музеи, посетители и другари.

Изложбата " Музеят – непредвиден, отворен, споделен “ е взаимен план на Националния военноисторически музей в партньорство с РИМ – Велико Търново и Българската национална филмотека и може да бъде прегледана в Парк-музей " Владислав Варненчик “ до 8 септември, а от 19 септември тя ще бъде експонирана в Националния военноисторически музей в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР