На 20.04., събота, точно в 4.20 часа (следобяд) група млади

...
На 20.04., събота, точно в 4.20 часа (следобяд) група млади
Коментари Харесай

Масово пушене на марихуана пред парламента в знак на протест

На 20.04., събота, тъкмо в 4.20 часа (следобяд) група млади българи ще се съберат пред Народното събрание на самобитен митинг. Те ще възпламенят по цигара марихуана, макар заплахата да бъдат задържани.
Ще го създадат тъкмо в този ден и час, тъй като той е претрупан с избрана символика измежду хората, които пушат трева. Затова и от години хиляди по целия свят се събират и го вършат, а когато в Съединени американски щати имаше борба за заверка на канабиса, по това време се правеха всеобщи прояви.И утрешното събитие пред Народното събрание, което се провежда в обществените мрежи - "Голямото напушване ", има такава цел - да не бъдат арестувани и да влизат в ареста в 21 век студенти и работещи хора, които са избрали да изпушат по един джойнт за наслаждение, вместо да пият алкохол, споделят импровизирано основатели и приканват за смяна в закона, както в доста други страни. Те са безапелационни, че нямат за цел да предизвикат полицията, а да заявят своята гражданска позиция.
Кодът 4/20, както е интернационално прочут, е фиктивен от група възпитаници от Сан Рафаел, Калифорния, още през далечната 1971 година. Тогава петимата младежи се срещали всеки ден, тъкмо в 4,20 часа - незабавно след края на часовете, пред статуята на Луи Пастьор в двора на гимназията им. Това се трансформирало в традиция на групата, наричаща се Валдос.
От тогава в 4,20 часа (понякога на разсъмване, различен път следобед) се счита за идеалното време за пушене, а цифрите се употребяват като синоним на марихуана. Заради голяма известност на израза 20 април естествено е признат за празник на канабиса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР