На 2 януари тази година млади и неопитни украински войници

...
На 2 януари тази година млади и неопитни украински войници
Коментари Харесай

Украински войници запалили по невнимание току що ремонтирания си танк Т-64 и той изгорял напълно

На 2 януари тази година млади и неопитни украински бойци преливали през нощта гориво, до момента в който се намирали върху одеве ремонтиран танк Т-64. Това оповестяват международните медии. В същото време те пушили, а за осветяване употребили запалки, което е изрично неразрешено. При това си бързали ръцете с просмукани от нафтата парцали. Има съществени подозрения, че не били изцяло трезви.

Танкът изгорен изцяло, а боекомплектът му се взривил. Изгорели и два персонални автомата АКСУ-74.

Това се случило в 28-а обособена механизирана бригада по време на подготовка под управлението на командващия интервенцията в Донбас Михаил Забродский. Изрично се обръща внимание, че случаят станал в направлението Гранитное – Анадол, където съгласно Минските съглашения не би трябвало да има такова тежко въоръжение.

Генерал-лейтенант Михаил Забродский (44 г.) е назначен на тази служба единствено преди два месеца на планова ротационна основа. Завършил е военна академия в Петербург и до 1999 година служил в съветската войска. После приключил Колеж в Съединени американски щати, само че неудържимо се почувствал украинец и се трансферирал в украинската войска. Удостоен е със званието Герой на Украйна. Преди да поеме войските в Донбас, командвал украинските десантни елементи.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР