На 2 септември 2020 година в центъра на София думата

...
На 2 септември 2020 година в центъра на София думата
Коментари Харесай

Николай Милчев: На 2 септември Триъгълникът на властта става Бермудски триъгълник

На 2 септември 2020 година в центъра на София думата е МНОГО: Много сила, доста болежка, доста яд, доста вяра. И доста хора, и доста полиция. И доста конфликти, и доста газ. Много газ. На 2 септември 2020 триъгълникът на властта в София става Бермудски триъгълник и в него изчезват вечно илюзии, обещания, неистини, маски, пагони, партии и човечета, нарекли себе си политици.
На 2 септември 2020 година постройката на някогашния Партиен дом е глуха. Много са дебели стените ѝ и главата ѝ е доста дебела. Затова в нея се реалокира Народното събрание – то също е глухо.

На 2 септември 2020 в центъра на София има флагове, младост, плакати с подигравка и плакати с небе. Много плакати с подигравка и с небе. И хора – доста хора и доста полиция. И кръв.

Не съм Нострадамус, нито Алена, с цел да знам какво ще се случи (не че Алена в миналото е знаела), само че въпреки всичко – каквото имаше да стане – става. Народът потегли и прави крачки. И над площада един висок глас се чува: – Направете още една крачка! Още една крачка! И в този момент още една!

А в метрото на Сердика ескалаторът за нанагорнище не работи и хората се редят на опашка и пълзят по стълбите нагоре пешком.

Едно момче обаче – с раница, каска, трибагреник и лопата, се затичва по ескалатора, който слиза надолу и за секунди е горе при изхода. И потегли към площада с каска, трибагреник и лопата. Излезе това момче на изхода, като тичаше по стълби, слизащи надолу.

Това се случва. И още хиляди неща.

Николай Милчев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР