На 2 октомври (понеделник) в 11:00 ч. ще бъде задействана

...
На 2 октомври (понеделник) в 11:00 ч. ще бъде задействана
Коментари Харесай

Днес тестват сирените

На 2 октомври (понеделник) в 11:00 ч. ще бъде задействана сиренната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Това ще се случи в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ „ Козлодуй ", както и в обектите с интегрирани към националната система местни системи за обявяване.

Излъчваните национални сигнали за паника и завършек на паниката ще бъдат придружени и от гласова информация.

Системата се тества два пъти годишно, в първия работен ден на месец април и на месец октомври, в осъществяване на Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и оповестението на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха.

Целта е инспекция на техническото положение на построената сиренна система, повишение уменията за задействане на системата и лъчение на информация онлайн, а също и образование на популацията за различаване на сигналите.

През март Министерският съвет одобри план за разширение на системата за ранно предизвестие и уведомяване при бедствия на равнище община.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg