На 2 декември през 2002 година отваря врата центърът за

...
На 2 декември през 2002 година отваря врата центърът за
Коментари Харесай

Центърът за административни услуги в Монтана стана на 20 години /снимки/

На 2 декември през 2002 година отваря врата центърът за административно обслужване на община Монтана. Той е основан по план на Фондация за промяна в локалното самоуправление и Американската организация за интернационално развиване. На откриването участва посланикът на Съединени американски щати в България Ричард Майлс и изпълнителният шеф на фондацията Гинка Капитанова. 
„ Монтана бе измежду първите 6 общини в страната, в които се осъществя този план, напомни кметът Златко Живков в изказването си пред публицисти във връзка годишнината.  Тогава бе основана административна  структура, посредством която поръчките за услуги на жители и компании се подават и получават на едно място, на принцип „ едно гише ”. Съкратиха  се периодите за осъществяване, откриха  се ясни правила за съгласуваност межди отдели и дирекции. Изградена бе компютърна мрежа със 100 офис точки и въведена  информационно-управленска електронна система от артикули, която разреши автоматизиране на процесите на възлагане, отчитане и надзор на услугите. 
Преди 20 години в центъра за административно обслужване се оферират 80 услуги, през днешния ден те са 320. Граждани и компании се обслужват на четири гишета – 3 деловодни и 1 счетоводно. За интервала от 20 години са регистрирани общо 575 737 преписки, от които 408 255 са входящи, 28425 изходящи документи и преписка. Заявени и изпълнени са 4 370 електронни услуги. Средно дневно  в центъра се обработват сред 118 до 140 преписки, а за час се обслужват от 15 до 28 души. Най-натоварените месеци са  март, април, юни и ноември. По-малко натоварени са януари, февруари и октомври.
От платени услуги, такси, общински наеми и по-малки продажби на парцели в касата на центъра за 20 години са постъпили 38 498 000 лв.. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР