На 19 юни 2023 г., понеделник, от 09:00 до 16:00

...
На 19 юни 2023 г., понеделник, от 09:00 до 16:00
Коментари Харесай

Кръгла маса в НС за проблемите на хората с увреждания и диабет

На 19 юни 2023 година, понеделник, от 09:00 до 16:00 ч. в постройката на Народно заседание, зала 3 ще се организира кръгла маса на тематика " Проблемите на хората с увреждания и децата с хронични болести, редки заболявания и диабет в България ". Срещата се провежда от парламентарната група на " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Първият панел ще обърне внимание на проблемите на децата с хронични болести, редки заболявания и диабет като се показва несъгласието сред действителната обстановка, обвързвана с интеграцията, здравното обслужване и толерантността към тези деца, съпоставени с всички останали деца като бъдещо завещание на страната ни.

Във втория панел ще бъдат прегледани настоящи проблеми, които срещат хората с увреждания, ТЕЛК и НЕЛК, обновяването на спецификациите за помощните средства, съоръжения, уреди и медицински произведения за хора с увреждания, самостоятелен лечебен метод, обезпеченост на обществената политика, самостоятелен метод в подпомагането и построяването на приспособена среда.

Като резултат от срещата ще се изготвят оферти за съставяне на работни групи за разработване на промени в нормативната уредба. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР