На 19 май се проведе тържествено освещаване на новоизградения външен

...
На 19 май се проведе тържествено освещаване на новоизградения външен
Коментари Харесай

Санаториумът на ВМА в Банкя разширява водолечението с нови процедури

На 19 май се организира тържествено освещаване на новоизградения външен басейн с минерална вода и оборудване за подводна лечебна физическа просвета в Болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация в Банкя, част от структурата на Военномедицинска академия, оповестиха от болничното заведение. На събитието участваха представители на управлението на ВМА, началниците на военните лечебни заведения в страната, представители на Столична община, генералният шеф на БЧК и други. 

" Tова е следващото оборудване, което ще добави комплекса на лекуване на пациентите в най-стария боен санаториум, имайки поради, че водолечението е главен способ за лекуване тук в Банкя. Благодаря на всички, които спомогнаха за построяването му ", съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Управителят на болничното заведение доктор Георги Давидов акцентира, че санаториумът дава опция да се употребяват неповторимите климатични условия, минералната вода и актуалната инсталация за физиотерапия и рехабилитация дружно с екип от високоспециализирани медицински експерти – лекари, медицински сестри и рехабилитатори, а с построяването на басейна опциите за рехабилитация с минерална вода се уголемяват. Новото оборудване е детайл от доизграждането и развиването на водолечението в най-стария боен санаториум у нас, за възстановяване и издигане на по-високо равнище освен на лекуването, само че и на профилактиката и възобновяване на пациентите.

Тук се лекуват пациенти със сърдечно-съдови болести, болести на централната и периферната нервна система, както и на опорно-двигателния уред, в това число с луголечение. Басейнът ще бъде експлоатиран само за потребностите на лекуващите се в БПЛР-Банкя пациенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР