На 19 май 2022 г. 10:00 ч. в 9 аудитория

...
На 19 май 2022 г. 10:00 ч. в 9 аудитория
Коментари Харесай

Пловдивският университет домакин на конференция Знай своя род и език

На 19 май 2022 година 10:00 ч. в 9 публика на Ректората на Пловдивския университет ще бъде открита XXIV-та национална конференция за студенти и докторанти с интернационално присъединяване: " Знай своя жанр и език “, отдадена на 300-годишнината от рождението на патрона на най-голямото висше учебно заведение в Южна България Паисий Хилендарски. Форумът се провежда от Филологическия факултет в ПУ и Лингвистичния клуб " Проф. Борис Симеонов “.

Организаторите оповестяват, че досега присъединяване са декларирали 54 студенти и докторанти от няколко български и задгранични висши учебни заведения и институти – СУ " Св. Климент Охридски “, ШУ " Еп. Константин Преславски “, ИБЕ при Българска академия на науките, университетите в Крагуевац, Сърбия, и в Щутгард, Германия, и други

Конференцията ще се организира на 19 и 20 май 2022 година в хибриден формат - присъствено и отдалечено. Обособени са 2 съществени работни секции – по литературознание и по езикознание. Докладите на участниците ще бъдат оценени от национално жури.

След привършване на съвещанията през първия ден от 17:00 часа в 10-а публика на Ректората на университета ще се състои среща-разговор с писателката Неда Антонова за романа ѝ " Безмълвие. Греховната младост на Паисий Хилендарски “.

На 20 май от 15:30 часа в 6-а публика на Ректората ще е прожекцията на кино лентата " Антигона 21 “, основан от третокурсници в специалността " Български език и британски език “, а от 16:00 часа ще се организира тържествена гала по награждаването на отличените участници. Паралелно с това ще бъде показан и брой 4 от Годишника " Verba iuvenium “, който включва текстовете на докторантите и на отличените студенти от XXIII-то издание на конференцията през 2021 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР