На 19 април от 18.30 часа в конферентната зала на

...
На 19 април от 18.30 часа в конферентната зала на
Коментари Харесай

Представят книга за първите години на пловдивския футбол

На 19 април от 18.30 часа в конферентната зала на Народна библиотека " Иван Вазов “ - Пловдив ще се състои премиера на книгата " Из младостта на пловдивския футбол “. Тя е написана от известния последовател на Локомотив (Пловдив) Ангел Ангелов, който дружно с Владимир Владимиров - Дарбито написа клубния сборник за историята на " черно-белите " - " Оттук стартира любовта ".
Прочетете още
Книгата " Из младостта на пловдивския футбол “ ще бъде показана от Борис Ангелов. Тя преглежда първия четвърт век на проведения футбол в града, от 1924 година до 1949 година Представени са всички локални съревнования и техните спечелили.

Наред с това се прави равносметка на този начален стадий. Книгата демонстрира освен спечелилите в локалните съревнования, а и тяхната историческа последователност в днешните четири клуба на Пловдив.

Представена е също по този начин биографията на дербито сред Локомотив и Ботев преди така наречен " първи мач “ посред им, изигран през 1951 година Отделено е внимание и на другото огромно съревнование в града, това сред Ботев и Левски.

" Из младостта на пловдивския футбол “ наброява 240 страници във формат А4, като съвсем половината от тях са приложения. Те съдържат цитати от периодическия щемпел или от документи, съхранявани в " Държавен списък “.

Книгата е написана въз основа изследване на многочислени източници: 30 периодически издания, 19 заглавия от профилирана литература, 10 интернет уеб страницата, 3 архивни единици от " Държавен списък “ – Пловдив и " Централен държавен списък “ – София.

" Из младостта на пловдивския футбол “ е налична в книжарниците " София-Т “ (Пловдив) и " Български книжици “ (София).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР