На 19.11.2018 г., от 11:30 часа в ОУ Христо Ботев“,

...
На 19.11.2018 г., от 11:30 часа в ОУ Христо Ботев“,
Коментари Харесай

БЧК - Варна започва проект „Топъл обяд“ в кв. „Аспарухово“

На 19.11.2018 година, от 11:30 часа в ОУ „ Христо Ботев “, кв. „ Аспарухово “, гр. Варна започва план „ Топъл обяд ” в границите на Партньорска мрежа за щедрост на БЧК. По време на плана в продължение на 106 образователни дни за 50 ученика от фамилии в уязвимо състояние е обезпечен топъл обяд.

Учениците са подбрани от учебна комисия, в партньорство с Бюрото за обществена протекция при Държавно стопанско предприятие Варна, по критерии, посочени в Правилника на БЧК за даване на храна на възпитаници и записани в плана въз основа на следните критерии:

-ученици, чийто междинен общ месечен приход на член от фамилията е под 80% от МРЗ за страната
-сираци, полусираци или деца на самотни родители;
-ученици с физически или душевен увреждания;
-ученици с безработни родители/ настойници/попечители;
-ученици с родители/настойници/попечители с увреждане;
-както и възпитаници от фамилии, потърпевши при бедствена обстановка или повреда.

Това са деца, постоянно посещаващи учебни заведения, които са в риск по един или повече от посочените критерии.

Решението на ОблС на БЧК Варна за осъществяване на плана в това учебно заведение бе взето въз основа на отчитане на събитието, че то е с местоположение в кв.

„ Аспарухово “, където през 2014г. имаше тежко злополучие. В предишни образователни години, в същия регион и квартал на Варна, програмата е осъществена в СУ „ Л. Каравелов “ /2015/2016/ и ОУ „ В. Левски “ /2014/2015/. На вниманието на БЧК Варна и към сегашния миг продължава да е ангажираността за цялостно възобновяване на региона и поддръжка на учащата юноша в него.

Проектът на ОблС на БЧК Варна за уч. 2018/2019г., на обща стойност 14 310 лева, е утвърден от Народно събрание на БЧК и се реализира с помощта на фондонабиране посредством националната Партньорска мрежа за щедрост на БЧК и лично фондонабиране във Варна за стратегия „ Топъл обяд ”.

Наред със обществената поддръжка за хранене, което е финансово обезпечено, планът планува и съпътстващи действия – поддръжка на учениците в уязвимо състояние с облекла и образователни принадлежности от филантропични помощи и дарения; насърчаване на умения по ПДП и за предварителна защита на водния травматизъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР