На 18 юли, понеделник, в 17:00 часа на Дондуков 2

...
На 18 юли, понеделник, в 17:00 часа на Дондуков 2
Коментари Харесай

Радев дава третия мандат на Нинова

На 18 юли, понеделник, в 17:00 часа на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за изтъкване на претендент за министър-председател на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Това оповестиха от прессекретариата на президента.
До връчването на третия мандат се стигна откакто „ Продължаваме промяната “ не съумяха да създадат болшинство за сформиране на кабинет и посоченият от тях вицепремиер и финансов министър в оставка Асен Василев върна мандата на 8 юли.

Втората по величина политическа мощ ГЕРБ-СДС върнаха мандата още същия ден след връчването му с претекста, че са наложителни нови парламентарни избори, тъй като в 47 Народно събрание няма печеливша формула за сформиране на ново държавно управление

На 15 юли Румен Радев организира съвещания с парламентарно показаните сили, с цел да чуе по какъв начин те виждат излизането на страната от политическата рецесия. Най-големи шансове за приемане на мандат имаха Българска социалистическа партия и „ Демократична България “, като последната беше считана за любимец.

По време на консултациите при президента водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заявява, че в случай че Радев им даде третия мандат, ще положат старания за сформиране на кабинет. „ За нас основа на тези диалози би трябвало да бъде програмата, която Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България изработихме преди седмици. Тя е извънредно съответна, ясно написана, и в нея заложихме три целта: да продължим да бъдем обществената партия, която да слага преди всичко обществената политика, и в програмата са написани ограничения за младите фамилии, пенсионери и т.н.; вторият приоритет са съответни стъпки за поддръжка на стопанската система в изискванията на тежките месеци, които идват; и на трето място – за нас безкомпромисната битка с модела на ръководство на ГЕРБ и Бойко Борисов изрично би трябвало да продължи “, сподели тя в петък.

Нинова не би преговаряла с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия би преговаряла с партиите от досегашната четворна коалиция. Премиерът, съгласно нея, би трябвало да бъде излъчен от Политическа партия. От Българска социалистическа партия избират политически пред експертен кабинет, тъй като това значи ясно носене на политическа отговорност, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР