На 18 януари в Солун от Италия пристига „Бялата стрела“,

...
На 18 януари в Солун от Италия пристига „Бялата стрела“,
Коментари Харесай

Пристига „Бялата стрела“: Солун – Атина вече за 3 часа с влак

На 18 януари в Солун от Италия идва „ Бялата стрела “, която пътува с 200 км в час, с ресторант и бар. Един от петте влака от първо потомство с името „ Бяла стрела “, написа newsbg.eu.

Стартът ще се реализира по маршрута Атина-Солун на 25 март по случай честването на 200-годишнината от революцията от 1821 година
Влакът е изцяло реконструиран и оцветен в цветовете на гръцката железопътна компания и ще бъде влакът ETR 470 n. 01 от TRAINOSE.

Главният изпълнителен шеф на компанията професор Филипос Цалидис разгласи, че новите влакове, които развиват скорост от 200 километра в час, ще се доставят последователно, откакто бъдат извършени проби на гръцката железопътна мрежа. Гръцки машинисти към този момент са в Италия, с цел да получат надлежно образование и докарат първия трен до Гърция.

Новите влакове ще имат девет вагона, единият от които ще бъде ресторант и бар. Ще имат три първокласни и четири икономични вагона. Всеки трен ще може да транспортира над 600 пасажери и ще включва високи стандарти и улеснения по-добри от аероплан за релаксиращо и бързо пътешестване. Предвид изискванията на гръцката железопътна мрежа, която непрестанно се усъвършенства, новите влакове ще могат да развият скорост от 160 километра и маршрутът Атина-Солун да бъде затрупан за 3 часа и 1/4. Цената на цялата инвестиция за TRAINOSE доближава 52 милиона евро.

Припомняме, че италианската държавна железопътна компания Ferrovie dello Stato приватизира гръцкия жп оператор TRAINOSE. Ferrovie dello Stato е третият по величина жп оператор в Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР