На 18 януари българският премиер Кирил Петков ще направи официално

...
На 18 януари българският премиер Кирил Петков ще направи официално
Коментари Харесай

Ще позволи ли България на С. Македония да започне преговори за ЕС?

На 18 януари българският министър председател Кирил Петков ще направи публично посещаване в Северна Македония. В Народното събрание министър-председателят разгласи през вчерашния ден, че няма да има смяна в българската позиция.

Писмо до политиците в България изпратиха от Културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля с апел да не вършат отстъпки по отношение на равноправието на българите в Северна България.

Те желаят да чуят от Петков, че България стои зад македонските българи, ще се застъпи за техните права и ще отстоява историческата истина.

Според водача на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен министър на защитата Красимир Каракачанов новото държавно управление е склонно да направи компромис в договарянията със Северна Македония.

„ Нямам никакво подозрение, че настоящето държавно управление е сложено под напън и че част от хората в това държавно управление и част от партиите в тази коалиция са подготвени да създадат компромис. Става въпрос за „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, разгласи Каракачанов.

Според него знак за това е индивидът, който министър председателят е назначил за собствен консултант за външна политика – Весела Чернева. По думите му до момента тя е работила по тази причина „ България да няма твърда позиция във връзка с Скопие “.

По време на Консултативния съвет за национална сигурност на 10 януари Вътрешна македонска революционна организация ще провежда спокойно събиране пред президентството против натиска на непознати сътрудници върху държавното управление ни.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР