На 18-ти октомври, ден на Свети Лука, Сдружението на варненските

...
На 18-ти октомври, ден на Свети Лука, Сдружението на варненските
Коментари Харесай

Варненските художници с обща изложба за Деня на Св. Лука

На 18-ти октомври, ден на Свети Лука, Сдружението на варненските художници ще показа в Градската художествена изложба " Борис Георгиев “ годишна галерия, която се осъществя с финансовата поддръжка на Община Варна. Тя ще бъде открита в 18 ч. Над 70 са актьори, членове на сдружението се включват със свои произведения в експозицията. Доайенът на варненската група - Маргарита Денева, е най-дълголетният участник, а преди малко приключилият своето художествено обучение Борис Цанев - е най-младият. Произведенията са в региона на живописта, графиката, скулптурата, художественото стъкло, дърворезбата, има и една апаратура - на Ангел Ангелов.

В годишната галерия се включват уважавани имена като Пламен Аврамов, Цветана Векова, Цанко Цанков, Милен Маринов, Светлин Ненов, Красен Бербенков, Радко Мурзов, Марина и Николай Русеви. Младото потомство актьори е показано от създатели като Илиян Пеев, Адрияна и Вероника Янкови, Мария Коритовска, Доника Йорданова, Миряна Койнова.

Наградите на годишната галерия се присъждат от Дирекция “Култура и духовно развиване " на Община Варна. Журито е в състав: Ирена Димитрова, специалист в Дирекцията, Милен Маринов, член на Управителния съвет на Сдружението на варненските художници и Венцеслав Антонов, шеф на Галерията за графично изкуство. Голямата премия е на името на Св. Лука, има още премия на журито и три поощрителни награди. Изложбата може да се види до 6 ноември 2023 година в ГХГ – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР