На 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика

...
На 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика
Коментари Харесай

За една година: Над 14 000 са станали жертва на трафик

На 18 октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора ще бъде показан вторият стадий от акцията на ГДБОП и Националната комисия за битка с, която се организира под наслов „ Не залагай ориста си на карта ”.

Целта на акцията е повишение на информираността по другите аспекти на трафика на хора и рисковите групи към методите за замесване в незаконни мрежи, както и разпознаването и подпомагането на жертвите на полова употреба.
 Куп българи с присъди за сводничество във Франция Куп българи с присъди за сводничество във Франция
Общо 17 души, част от българска сводническа мрежа, влизат в пандиза за 8 години след присъди във Франция, оповестява dariknews. На 16 от...

Трафикът на хора продължава да бъде сериозна опасност в Европейски Съюз макар постигнатия през последните години прогрес. Жертвите са най-вече дами и девойки, въвлечени в трафик за полова употреба, написа БГНЕС.

През април тази година Европейската комисия показа нова (за интервала 2021-2025 г.), съсредоточена върху предотвратяването на това закононарушение, изправянето на трафикантите пред съда, отбраната на жертвите и обезпечаването им на благоприятни условия да работят.

Само сред 2017 година и 2018 година в Европейския съюз са регистрирани над 14 000 жертви на трафик. В международен мащаб облагите, осъществени от трафикантите, се правят оценка на 29,4 милиарда евро за една година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР