На 18.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне

...
На 18.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне
Коментари Харесай

Задържаха турчин за опит за контрабанда на кокаин за 777 120 лв. и за управление на камион след употреба на наркотици

На 18.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне страната ни към Република Турция е бил отклонен за щателна митническа инспекция товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от 39-годишен турски жител.

В арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са били открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо нето тегло 6 кг и 476 грама. При осъществения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Водачът е бил тестван за приложимост на наркотични субстанции с техническо средство, чието свидетелствуване дало позитивен резултат за приложимост на амфетамин и метамфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ служител на реда при РУ-МВР-Свиленград.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково на лидера на товарната комбинация Ф.С., на 39 година, турски жител, са били повдигнати обвинявания за две закононарушения – за това, че на 18.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил без съответно позволение направил опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – кокаин с общо нето тегло 6 кг и 476 грама на обща стойност 777 120 лв., като действието е останало незавършено по независещи от него аргументи – закононарушение по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. И за това, че на 18.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство – закононарушение по член 343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково лидерът на товарния автомобил Ф.С. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР