На 18.01.2022г. председателят на УС на МИГ-Община Марица г-жа Гергана

...
На 18.01.2022г. председателят на УС на МИГ-Община Марица г-жа Гергана
Коментари Харесай

Първи два сключени договора за финансиране на проекти по мярка на МИГ-Община Марица 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“

На 18.01.2022г. ръководителят на УС на МИГ-Община Марица госпожа Гергана Титюкова подписа с представители на две компании първите два контракта за финансиране на планове по размер 6.4.1 „ Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия “ на МИГ-Община Марица.

Фирма „ ДИМАР ТЕХ “ ЕООД е българска компания, основана през 2019г. в с.Скутаре. Основната активност на компанията е лазерна обработка на елементи. По плана възнамеряват да извършат строително-монтажни действия за създаване на „ Работилница за безконтактно лазерно разчистване “, както и да закупят машина за незадълбочено лазерно разчистване на елементи, която употребява нов способ за разчистване без да наранява или да лишава от хубавичко повърхнина на детайла.

Проектът е на обща стойност 93 114 лева, от които 60 524лв. безплатна финансова помощ от Стратегията за локално развиване на МИГ-Община Марица, с финансовата поддръжка на Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони посредством Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г.

Фирма „ ДЕБОС-БГ “ ЕООД е основана през 2009г. в гр. Пловдив с индустриална база в с. Рогош, само че през 2019г. мести и формалната си регистрация в селото. Основната активност на сдружението е произвеждане на железна дограма с по-тясна специализация в направа и монтаж на охранителни ролетки и секционни порти, гаражни и входни порти.



По плана възнамеряват да закупят ново високотехнологично и безвредно съоръжение – профилираща машина за ветроупорен ламел, с което да се усъвършенства продуктивността на предприятието, както и да се усили пазарният дял на сдружението. Общата стойност на плана е 62 600 лева, от които 40 690 лева безплатна финансова помощ от Стратегията за локално развиване на МИГ-Община Марица, с финансовата поддръжка на Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони посредством Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г.

Сдружение с нестопанска цел „ МИГ-Община Марица “ спомага на евентуалните претенденти от територията на община „ Марица “ и работи интензивно за реализацията на благоприятни условия за развиване на локалния бизнес, повишение на конкурентоспособността на локалната стопанска система, възстановяване качеството на живот, обезпечаване на благоприятни условия за претовареност. Сдружението работи за възстановяване на конкурентоспособността на типични и неповторими локални артикули, за увеличение на опциите и възстановяване на механизмите за активиране на локалната общественост в интерес на локалното развиване, както и обосноваване присъединяване на локалните лица в развиването на региона, за гарантиране осъществяването на локални начинания отдолу-нагоре.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР