На 17-ти октомври, в Париж стартира престижното изложение Paris Motor

...
На 17-ти октомври, в Париж стартира престижното изложение Paris Motor
Коментари Харесай

GWM показа своите нови модели на автомобилното изложение в Париж „Paris Motor Show 2022“

На 17-ти октомври, в Париж започва влиятелното ревю „ Paris Motor Show “, на което GWM (Great Wall Motors) показа две от своите марки – изцяло електрическия бранд „ ORA “ и марката за висок клас, първокласни хибридни SUV коли „ WEY “.

След миналогодишния дебют на концерна на автомобилното ревю „ IAA Mobility “ в Мюнхен, „ Paris Motor Show “ е второто огромно интернационално автомобилно ревю, на което GWM показва две от своите марки пред европейска аудитория.

ORA – марката за напълно електрически коли, ориентирани към младите, самодейни градски хора – е показана с три модела, „ ORA Funky Cat “, „ ORA Funky Cat GT “ и „ The Next Ora Cat “.

Два от тези модела бяха показани по-рано в България („ ORA Funky Cat “ и „ ORA Funky Cat GT “), в границите на Автомобилен Салон София, през юни тази година.

„ ORA Funky Cat “, и „ ORA Funky Cat GT “ са екипирани още от базовото си равнище с огромен набор от дейни и пасивни системи за сигурност от ново потомство, посредством, на които моделът реализира оптимален рейтинг от 5 звезди в теста за сигурност на EURO NCAP.

Капацитетът на батерията от 63 kWh обезпечава пробег на автомобила от над 400 км. Електромоторът е с мощ от 169 к.с., а ускорението от 0 до 100 км. се реализира за 8,5 секунди.

Третият модел под марка ORA, показан на ревюто за коли в Париж – „ The Next Ora Cat “ е първият пълноразмерен автомобил в европейското семейство на марката. Изцяло електрическото „ купе “, с четири порти, има грациозен и моден външен тип с помощта на множеството си извити дизайнерски детайли, в това число непокътнатите за купеобразните коли – порти без рамки на прозорците. Още от базовото си равнище „ The Next Ora Cat “ е оборудвана със задвижване на четирите колела и 19 “ джанти, а с помощта на оптималния въртящ миг от 680 Nm, автомобилът форсира от 0 до 100 км/ч за под 4,3 секунди.

Във фокуса на прожекторите е и флагманът „ WEY COFFEE 01 PHEV “. С него GWM задава нов стандарт при plug-in хибридите. Автомобилът е с непостижим самостоятелен електрически пробег от 146 км., измерен по WLTP стандарта. Благодарение на икономичния 2-литров турбодвигател с вътрешно горене, общият пробег може да надвиши 800 км. Освен със своя неповторим пробег, модел Coffee 01 се отличава и с многообразието от интелигентни системи, включително смарт модул за ръководство, налични още от базовото равнище на съоръжение, с помощта на които автомобилът реализира 5 звезди в теста за сигурност на EURO NCAP.

През първата половина на 2023 година на европейският пазар се чака да направи своя дебют и по-малкият представител от PHEV фамилията на WEY – Coffee 02. Той ще бъде позициониран в C-SUV сегмента, като в базовата си настройка ще се предлага още веднъж с необятен набор от софтуерни системи и интелигентни асистенти за сигурност, по сходство на по-големия си брат – Coffee 01.

GWM публично съобщи желанията си за нахлуване на европейския пазар по време на миналогодишното издание на „ IAA Mobility “в Мюнхен. От този миг компанията интензивно приготвя навлизането си на двата най-големи и конкурентни автомобилни пазара – Германия и Франция, с две от общо петте си марки – WEY и ORA. В проектите на компанията се планува при започване на 2023 година, тя да разполага с към 60 продажбено-сервизни центрове единствено на територията на Германия.

Ангажираността и напъните на GWM за огромно нахлуване в Европа ясно демонстрират, че развиването на европейския пазар е измежду целите за трансформирането на компанията от местен в световен водач, в производството и доставянето на нови коли.

*Източник: greatwall.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР