На 17 ноември председателят на КНР Си Дзинпин произнесе важна

...
На 17 ноември председателят на КНР Си Дзинпин произнесе важна
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Нека изградим отворена, динамична, силна и мирна Азиатско-тихоокеанска общност

На 17 ноември ръководителят на КНР Си Дзинпин произнесе значима тирада на 30-ата неофициална среща на водачите на АТИС, която се организира в Сан Франциско.

Си Дзинпин съобщи: „ Трябва да съблюдаваме задачите на Азиатско-тихоокеанско съдействие, да отговорим благоразумно на апела на времето, да работим дружно за решаването на световните проблеми, да осъществяваме напълно визията от Путраджая, да изградим отворена, динамична, мощна и мирна Азиатско-тихоокеанска общественост и да реализираме общ разцвет за народите и бъдещите генерации от Азиатско-тихоокеанския район “.



Си Дзинпин се опълчва на политизирането, милитаризирането на икономическите и комерсиалните въпроси и прекаляването с концепцията за национална сигурност. Той също по този начин прикани всички членове на АТИС да пазят свободната, отворена търговия и вложения, да поддържат и укрепват многостранната комерсиална система, която е насочена към Световната комерсиална организация (СТО), и да поддържат стабилността и плавния поток на международните индустриални вериги и веригите за доставки.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР