На 17 май тази година зам.-кметът по финанси на Столична

...
На 17 май тази година зам.-кметът по финанси на Столична
Коментари Харесай

Партийна фирма на ПП-ДБ, собственост на кмета на Слатина, печата изборните книжа за Сфия

На 17 май тази година зам.-кметът по финанси на Столична община Иван Василев и секретарят на общината Адриана Попова подписват два директни контракта за печатане на изборни бумаги и материали с компания на кмета на регион „ Слатина “ Георги Илиев.Избраната компания „ Севън старс Ес Пи Ю “ е благосъстоятелност на кмета Георги Илиев и брачната половинка му Мила Илиева. Това обявиха на брифинг общинските съветници от ГЕРБ-СДС в София. 

„ Партийна компания на „ Промяната “ печата изборните бумаги за идните национални и европейски избори в София. Това са обстоятелствата. Очевидно става дума за очевиден спор на ползи, фамилни и партийни обвързаности и то при отпечатване на изборни бумаги “, съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. 

Преди дни г-н Терзиев съобщи, че желае подредени публични поръчки в София, подредбата очевидно е по азбучен ред на фамилните компании на политици от ПП-ДБ.

„ Съпругата на кмета на регион „ Слатина “ е втората брачна половинка на политик от ПП-ДБ, която получава от кмета Терзиев пряк контракт от общината. Преди месец стана ясно, че подобен контракт е получила и брачната половинка на Андрей Цеков, екс-министър от Политическа партия и член на Изпълнителния съвет на партията “, припомни Хекимян. „ Очевидно сериалът „ Отчаяни съпруги “ на терена на Столична община, ръководена от Терзиев, е получил името 
„ Финансирани съпруги “. 

„ Настояваме за неотложен отговор и реакция от кмета Васил Терзиев. Това ли са подредените публични поръчки, който той съобщи, че ще прави? “, попита общинският консултант Прошко Прошков. „ Вероятно това още веднъж е единствената компания, която може да печата бланки и протоколи в София, както беше единствената компания в милионна София, тази на брачната половинка на Андрей Цеков, която може да ревизира процедури по Закон за обществените поръчки, както и единствената компания, която има екскаватор, се оказа фамилната компания на началник от общинското дружество „ Гробищни паркове “. Списъкът става прекомерно дълъг и приказва за систематичен метод “. 

„ Николай Денков преди ден обясняваше, че „ Промяната “ е единствената антикорупционна партия. Сключените контракти изрично демонстрират, че е всичко друго, само че не и антикорупционна “, съобщи Антон Хекимян.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР