На 17 май, при разглеждане на доклада за дейността на

...
На 17 май, при разглеждане на доклада за дейността на
Коментари Харесай

Бойчев: БНБ още не е предоставила информацията за сделката за ЧЕЗ

На 17 май, при разглеждане на отчета за активността на краткотрайната комисия за ЧЕЗ, приехме план за решение. В точка 5. се споделя: „ Българска народна банка да даде по надлежния ред на Народно събрание информация, по отношение на поетите финансови задължения от български банки, по отношение на идната договорка с „ Инерком България “ за придобиване на активите на ЧЕЗ-България в страната “. До през вчерашния ден тази информация не беше постъпила в Народно събрание. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев.

Той акцентира, че тази информация е била отказана на краткотрайната комисия, само че тази точка станала и решение на Народното събрание от 17.05, обнародван в бр. 42 на Държавен вестник, съобщи БГНЕС.

„ Излишно е да подсещам мястото и ролята на българския парламент по отношение на Конституцията на страната и по волята на българските жители. Надявам се да бъде направено съответното питане към Българска народна банка и тази информация да бъде предоставена “, сподели още Бойчев.

Той попита " ние република на българските жители ли сме или на българските банки ".

„ Ако тази информация не постъпи в Народно събрание, ще предприемем съответните дейности по-късно “, безапелационен е Жельо Бойчев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР