На 17 март се навърши 1 месец, откакто TNT/FEDEX придвижва

...
На 17 март се навърши 1 месец, откакто TNT/FEDEX придвижва
Коментари Харесай

Как 1 месец чакам TNT/FEDEX да придвижи от летището до центъра на София 1 чифт обувки? - slava.bg

На 17 март се навърши 1 месец, откогато TNT/FEDEX придвижва един чифт обувки за мен от летището в София до моя офис в самия център на града. Последно аз търсих българското посланичество на международната компания преди повече от седмица и отговорът на въпроса: „ Къде ми е пратката”, беше: „ Чакайте малко, да запитвам колежката”.
Проблемът е, че пратката е презокеанска, заради което се обмитява у нас. От TNT/FEDEX, медиаторът, определен от изпращача, ми предложиха да свършат формалностите вместо мен, против което да им дам 36 лева И ги получиха. Доставката коства 4 пъти повече пари от постоянно точния съгласно моя персонален опит ЕКОНТ.
Все отново, от TNT/FEDEX Барак Обама взе девиза си: Yes, we can, „ Да, ние можем” в превод на български, в случай че добре си припомням. Така че, по какъв начин да не й се довери човек. Пък и при тези пари.
Особено, когато в точка 1 на изпратените и подписаните от мен на часа документи, се загатваше нещо за „ до 2 дни” от упълномощаването и пролучаването за съответния административен номер се прави митническото освобождение, което съгласно „ колежката” трябвало да стане като действително приемане напълно бързо, тъй като в този момент нямало доста поща – нали е Ковид.
Подчертавам, откакто получих от изпращача инфото, че обувките ми са пристигнали в България, аз се обадих на TNT/FEDEX. Вместо те на мен, както би било редно.
Но това надалеч не беше последното ми позвъняване. Когато след седмица още веднъж звъннах, тъй като бяха минали повече от „ до 2 дни” плюс още 1-2, колкото ми се струваше обикновено за придвижване на пакет от точка А до точка Б, намиращи се на 10 км една от друга в един град, още веднъж се обадих.
Оказа се, че нещо ми нямало документите, та ги пуснах отново. Най-накрая ми бяха пресметнали и митническите такси – над 50 лева, което при първия диалог ме уверяваха, че „ колежката” ще направи на часа. Е, подсетих я. Това стана при третия ни персонален диалог.
Тя обаче ме сюрпризира ден-два по-късно със следното: трябвало да дам документ от банката на моята кредитна карта за заплащането, въпреки че – както сама сподели – към този момент имат документ, че съм платил от изпращача, та и ми го бяха пратили. Получиха и това, нищо че беше безусловно безсмислено отсрочване.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР