На 17 декември предстои жителите на Община Генерал Тошево да

...
На 17 декември предстои жителите на Община Генерал Тошево да
Коментари Харесай

Начало на кампанията за референдум в Генерал Тошево


На 17 декември следва жителите на Община Генерал Тошево да дадат своя глас в локалния референдум. Въпросът, на който те ще би трябвало да отговорят, е: " Против ли сте Община Генерал Тошево посредством общинския съвет и кмета на общината да утвърждава устройствени проекти, определящи територии за изследване, рандеман и преправка на следните подземни благосъстояния: петрол, природен газ, твърди горива, минни боклуци. Знаете, че този референдум идва в отговор на капиталовите планове, изследвания и рандеман на природен газ в региона. Как Община Генерал Тошево се приготвя за идния референдум и осведомени ли са хората до този миг по дребните обитаеми места?

Община Генерал Тошево евентуално е най-четящият район в България сега. Голяма неточност е да се подценява интелектуалното равнище на живеещите тук, това са думи на Маргарита Нанкова от Добруджанския аграрни институт в Тошево. Думи, които много ясно разказват обстановката.

Хора с разнообразни специалности от разнообразни обществени прослойки с разнообразни политически възгледи и евентуално най-разнообразен светоглед се сплотиха против концепцията плодородната добруджанска земя да се употребява с други цели, разнообразни от добиването на земеделска продукция. Освен това те бяха принудени да се срещнат, схванат, осмислят и да се опълчват на един отчет, писан в продължения на две години от редица експерти. По време на публичните разисквания по отношение на капиталовото желание за рандеман на газ в Добруджа локалното население ясно сподели, че обвинявания в неопитност, неведение и недоумение на материята са меко казано безпочвени.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР