На 17 април вечерта гранични полицаи на ГКПП Оряхово“ спрели

...
На 17 април вечерта гранични полицаи на ГКПП Оряхово“ спрели
Коментари Харесай

Хванахме камион с 50 000 цигари на ГКПП „Оряхово“

На 17 април вечерта гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово “ спрели товарен автомобил, движещ се в посока Нидерландия.



Поради съвпадане с построените рискови профили е направена преценка, че е допустимо водачът, български жител, да придвижва акцизни артикули в нарушаване със закона, по тази причина униформените взели решение за осъществяване на инспекция на стоката, в това число и с рентген. Превозното средство било ескортирано до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “.

Водачът дал документи за товара (калъфки за възглавници) и декларирал, че не транспортира акцизни артикули. Извършеното сканиране с рентгенова инсталация обаче посочило в товарното помещение обекти, разнообразни от заявената стока. При осъществената физическа инспекция на маркираната зона граничните служители на реда и митничарите открили общо 2500 кутии (50 000 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити в кашон с легалната стока. Шофьорът декларирал, че цигарите са негови и ги придвижва за другари в Нидерландия, само че не разполага с нужните документи. Акцизните артикули са конфискувани. На лидера на товарния автомобил е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР