На 17 април, събота, принц Филип (1921-2021) ще бъде погребан

...
На 17 април, събота, принц Филип (1921-2021) ще бъде погребан
Коментари Харесай

Защо ковчегът на принц Филип след време ще бъде преместен

На 17 април, събота, принц Филип (1921-2021) ще бъде заровен в параклиса „ Сейнт Джордж “, в замъка Уиндзор. Ковчегът ще бъде положен в една от гробниците на параклиса, като е съвсем 100% несъмнено, че след време ще бъде изместен в гробницата на крал Джордж VI (в същия параклис), с цел да бъде до брачната половинка си Елизабет Втора, когато тя го последва в небесния му път.

В гробницата на Джордж VI е заровена и сестрата на Елизабет – принцеса Маргарет, която умря през 2002 година Там са останките и на кралицата майка, която се спомина на 101 години, единствено седем седмици след щерка си Маргарет. Джордж VI умира едвам 56-годишен от коронарна тромбоза. Това е и повода Елизабет Втора да се качи на престола толкоз рано.

Снимка: Getty Images

Гробницата на Джордж VI и брачната половинка му е покрита с черна каменна плоча, на която със златисти букви са изписани имената им и годините на раждане и гибел.

Принцеса Маргарет бе кремирана по нейно лично предпочитание. Тя бе заровена в параклиса „ Сейнт Джордж “, като след гибелта на майка й бе преместена в фамилната гробница, с цел да бъде до родителите си.

Тук са заровени също кралете Джордж III, Джордж IV и Уилям IV.

Снимка: Getty Images

Заради пандемията на погребението на принц Филип ще участват едвам 30 души вместо плануваните за такива случаи 800.

По волята на принца в церемонията ще вземат участие представители на кралските военноморски сили. По време на Втората международна война Филип служи точно във Военноморски сили в Индийския океан, както и в Средиземно море. На 21 години той става един от най-младите лейтенанти в кралските Военноморски сили.

Снимка: Getty Images

Херцогът на Единбург напуща армията на 6 февруари 1952 година, когато Елизабет Втора се качва на престола, с цел да се отдаде изцяло на отговорностите си като брачен партньор на кралицата.

Ковчегът на Филип ще бъде превозен до параклиса с обичания на принца Land Rover Defender TD5, модифициран по негово предпочитание.

Церемонията в събота можете да наблюдавате.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР