На 17 април, събота, между 10:30 и 15:30 ч., Гората.бг

...
На 17 април, събота, между 10:30 и 15:30 ч., Гората.бг
Коментари Харесай

Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане

На 17 април, събота, сред 10:30 и 15:30 ч., Гората.бг и Сердика Център ще подарят 14 000 дръвчета. Всеки искащ ще може да си вземе фиданки, подготвени за засаждане, от особено обособената зона на открития паркинг /ниво +3/ на мола. Сердика Център е хазаин на самодейността за повторно, като напълно поддържа и главната концепция на Гората.бг - да се залесяват повече региони в България.

„ Тази пролет успяхме да раздадем над 300 000 дръвчета, като в събота ще бъде най-голямото събитие в столицата. Благодаря на Сердика Център, че още веднъж се включват в самодейността, като имам вяра, че всеки един от нас може да способства за по-доброто и стабилно бъдеще “, показа Никола Рахнев – създател на Гората.бг.

Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са разнообразни по тип - липа, слива, кайсия, праскова, бор, червен дъб, явор, бреза, шестил, арония, ябълка, дресиран кестен, акация и други Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане.



На място уредниците дават обещание да дават цялата нужна информация за засаждането съгласно разпоредбите и законите, полагането на грижи и развъждането на дръвчетата. Те приканват искащите да си вземат дръвчета да си носят към този момент употребявани найлонови торбички, пликове и чували, с цел да бъде самодейността напълно природосъобразна. Напомнят, че самодейността ще се организира навън при използване на всички противоепидемични ограничения и молят за спазването им от участниците.

Досега в следствие от разнообразни начинания на Гората.бг са засадени близо 1,4 милиона дръвчета, които са спомогнали за едно по-добро бъдеще за природата у нас. В тях са се присъединили над 130 общини в цяла България.

Партньорството с Гората.бг е част от политиката за корпоративна обществена отговорност на Сердика Център - да поддържа локалните общности, както и да реализира най-високи стандарти за резистентност. Търговският център поддържа дела и организации с разнообразни фокуси и сфери на деяние – публично здраве, спорт, обучение, резистентност, природа, био-разнообразие и други. 

Повече за настоящите начинания, които Сердика Център поддържа, можете да откривате на Фейсбук страницата на комерсиалния център, а информация за самодейността с Гората.бг научете тук:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР