На 16-ти юли ще отбележим точно половин век, откакто ракетата

...
На 16-ти юли ще отбележим точно половин век, откакто ракетата
Коментари Харесай

Галерия: космическата мисия Аполо 11 в снимки!

На 16-ти юли ще отбележим тъкмо половин век, откогато ракетата “Сатурн 5 ” извежда пилотирания галактически транспортен съд “Аполо 11 ” с астронавтите Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс на път към Луната. Няма спор, че медиите по света и у нас ще отразят годишнината. Но в репортажите си те ще подчертават най-много на около 10-тина известни фотографии, снимани от Армстронг и Олдрин на лунната повърхнина.

Като създател на блог-сайта КОСМОС БГ постоянно съм държал на точността и качеството на давания материал. Няма нищо неприятно в това да има няколко иконични фотоси, само че задачата “Аполо 11 ” е доста повече от това. Някои от изображенията, които ще ви покажа в тази изложба, са по-слабо известни. Разбира се, това са обществено налични фотоси, те не са засекретени – просто стоят в архивите и хората не им обръщат огромно внимание. Реших, че е време да им дам повече гласност. Елате да се потопите в същинската хубост и великолепие на полета на “Аполо 11 ”.

Тези и доста други фотографии са качени на уеб страницата apollo.sese.asu.edu. Те са получени чрез наново сканиране на истинските ленти от “Аполо 11 ”, извършено взаимно от експертите в галактическия център “Джонсън ” и Аризонския университет.

Приятно гледане!

Credits: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР