На 16-ти ноември се отбелязваСветовниятден на географската информационна система.Географската информационна

...
На 16-ти ноември се отбелязваСветовниятден на географската информационна система.Географската информационна
Коментари Харесай

Световен ден на Географската информационна система

На 16-ти ноември се отбелязваСветовниятден на географската осведомителна система.

Географската осведомителна система - Географска информационна система, еинформационна системаза основаване, манипулиране, запазване, разбор и визуализация на географски обвързани - пространствениданни.

Географската осведомителна система eчаст от по-широката научна дисциплинагеоинформатика. Извън обсега на Географска информационна система остава инфраструктурата от пространствени данни, която е по-всеобхватна идея.

Географска информационна система се употребяват в разнообразни области, катокартографията, ръководството на запаси, районно и териториално обмисляне, и най-много за подкрепяне на вземането на осведомени решения чрез пространственомоделиране.

Създадени са профилирани интерактивни ГИСприложения, позволяващи на потребителя да задава критерии за търсене, да проучва пространствената информация, да редактира данни върху картите и да показва резултатите от тези интервенции по подобаващ метод.

Географска информационна система може да се отнася за разнообразни технологии, процеси и способи. Технологията съпътства доста интервенции и има доста приложения в техниката, планирането, ръководството, превоза, застраховането, телекомуникациите, промишлеността и във от ден на ден области на човешкия живот.Поради това Географска информационна система и приложенията, свързани сместоположението, дават опция за разработка на голям брой услуги за разбор и визуализация.

Географска информационна система е в положение да свърже на пръв взор несвързана информация, като употребява местоположението като съществена променлива за индексиране. Могат да бъдат записани събитията в точки с разнообразни координати и по друго време, което отваря нови пътища за научни проучвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР