На 16 април в Община Гулянци се проведе работно заседание

...
На 16 април в Община Гулянци се проведе работно заседание
Коментари Харесай

Община Гулянци беше домакин на работна среща във връзка с Улпия Ескус

На 16 април в Община Гулянци се организира работно съвещание на Междуведомствена комисия, образувана със заповед на Министъра на културата по отношение на актуализиране на режимите на запазване и териториалния обсег на Античния град Улпия Ескус, в това число и Константиновия мост.



Председател на комисията е доктор Алета Гуадели – гл. специалист, археолог към Националния институт за недвижимо културно завещание. В състава на комисията влизат още: специалисти археолози, геодезисти, представители от Министерство на културата, Министерство на районното развиване и благоустройството, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, Българска академия на науките, Регионален исторически музей, Областна администрация, Община Гулянци и други



Комисията заседава в Община Гулянци и реализира действия на терен в Улпия Ескус. Специалистите следва да изготвят предложение за актуализиране на режимите за запазване – териториален обсег и наставления за запазване на античния град и прилежащата зона. Това има директно отношение към опазването на недвижимите културни полезности, тяхното развиване и осъществяване на планове, следващи благоприятни условия за включване в листата на ЮНЕСКО и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР