На 16.06.2020 г. (вторник), от 13.00 ч. в зала Изток“

...
На 16.06.2020 г. (вторник), от 13.00 ч. в зала Изток“
Коментари Харесай

Обединени патриоти правят обществено обсъждане на Закона за личния фалит

На 16.06.2020 година (вторник), от 13.00 ч. в зала „ Изток “ на Народното събрание ПГ „ Обединени патриоти “ провежда публично разискване на показания на 21.05.2020 година нов закон за отбрана на физическите лица при несъстоятелност, уреждащ статута на така наречен частен банкрут. На събитието са поканени представители на Министерство на труда и обществената политика, Министерство на правораздаването, Министерство на финансите, шефът на Българската национална банка Димитър Радев, ръководителите на парламентарните комисии по бюджет финанси и по обществена политика Менда Стоянова и Хасан Адемов, ръководителят на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата Юлиан Ангелов, както и народни представители от всички парламентарно показани партии. Домакини на събитието са съпредседателят на ПГ „ Обединени патриоти “ и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов и заместник-председателят на Комисията по правни въпроси и секретар на ПГ „ Обединени патриоти “ Християн Митев.
Представителите на медиите ще се позволяват в постройката на Народното събрание след 14.00 ч. Операторите и фоторепортерите могат да създадат протоколни фотоси от срещата сред 14.30 и 14.50 ч. Официално изказване на участниците в разискването ще бъде обещано в 15.00 ч. в зала „ Запад “.
Припомняме, че на 21.05.2020 година законопроектът беше показан от заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов и от секретаря на групата Християн Митев. Още тогава те приканиха всички заинтригувани страни да се срещнат с документа, който е качен на уеб страницата на Вътрешна македонска революционна организация (http://www.vmro.bg/обединени-патриоти-изготвиха-закон-за-личния-фалит-целта-е-да-се-сложи-край-на-фигурата-доживотен-длъжник/)
България е измежду дребното страни в Европейски Съюз, която няма законодателна отбрана при задлъжнялост на физически лица
Според показания законопроект за отбрана на физическите лица при несъстоятелност (за повече от три месеца) отбрана може да получи дебитор, който има едно или повече парични отговорности с общ размер до 200 000 лева и даде разполагаем на кредиторите си за угаждане на вземанията им цялото си имущество и бъдещите приходи за пет години, като се изключи несеквестируемите движимости и приходи. За да бъде сложено физическото лице под протекция, законопроектът изисква кумулативното съществуване на две предпоставки – несъстоятелност и почтеност.
Лицата, сложени под отбрана, ще бъдат вписвани в Централен електронен указател на физическите лица в несъстоятелност към Агенцията по вписванията.
Проектът има за цел да отбрани правата и ползите на физическите лица, изпаднали в положението на несъстоятелност, като сътвори опция за възобновяване на обществената и трудовата им интензивност, както и обезпечаване на заслужено угаждане на техните кредитори. Това ще докара до преустановяване на съществуващото в Република България състояние на „ доживотна задълженост ” на длъжници – физически лица, които нито могат да удовлетворят кредиторите си, нито да се освободят от съществуващата обязаност с тях. Въведеното със законопроекта бързо и дейно произвеждане цели да се реализира заслужено цялостно или отчасти угаждане на кредиторите на неплатежоспособния дебитор, като се подсигуряват правата на всички правни субекти, участващи в него.
С предлагания законопроект за отбрана при несъстоятелност на физическите лица се цели транспонирането на Директивата Европейски Съюз 2019/1023 в българското законодателство, като следва да се означи, че Република България е от дребното страни в света, която няма настоящ нормативен акт, уреждащ тази материя. Неговата изключителна значимост и новост се стимулират и с непредвидимите последствия, които ще настъпят след приключването на пандемията, провокирана от ковид COVID-19 и въведеното с решение на Народното събрание изключително състояние в Република България.
Предвижда се законът да се ползва за физически лица, които са български жители, както и чужденци, непрекъснато пребиваващи на територията на Република България, като са изключени едноличните търговци, съдружниците и акционери в търговски сдружения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР