На 15-ти юни акциите на Microsoft достигнаха рекордно висока цена

...
На 15-ти юни акциите на Microsoft достигнаха рекордно висока цена
Коментари Харесай

Рекорден ръст в цената на акциите на Microsoft след прогнозата за годишен доход от ИИ в размер на $10 милиарда

На 15-ти юни акциите на Microsoft доближиха рекордно висока цена на, откакто по-рано през седмицата управлението на компанията предвижда годишни доходи от изкуствен интелект (AI) в размер на 10 милиарда $, оповестява CNBC. Ден по-рано анализаторите на JPMorgan покачиха целевата си цена за акциите на Microsoft от 315 $ за акция на 350 $ въз основа на прогнозата за растеж на приходите от заоблачен програмен продукт с потреблението на AI.

Акциите на Microsoft нарастнаха с 3,19% и доближиха цена от 348,1 $ за акция (пазарна капитализация от 2,59 трилиона $, съгласно Ройтерс). Това е повече от предходния рекорден най-много, доближат през ноември 2021 година – когато акциите доближиха цена от 343,11 $ за скъпа книга, което стана на 19-ти ноември 2021 година На 22 ноември 2021 година Най-високата цена на акциите в границите на деня бе 349,67 $.

Ръстът на Microsoft с 46% от началото на 2023 година даде опция на компанията да възвърне всичките си загуби от 2022 година, когато вложителите се отдръпнаха от софтуерния бранш в очакване на повишението на лихвените проценти и икономическите компликации. Тази година оживлението към изкуствения разсъдък, в допълнение към ограниченията за редуциране на разноските, прилагани от софтуерните компании, докара до растеж на показателя Nasdaq с 32%, което удвои облагата на показателя S&P 500, отбелязва CNBC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР