На 15 септември 2018 г. (събота) за пореден път ще

...
На 15 септември 2018 г. (събота) за пореден път ще
Коментари Харесай

Пловдив се включва в инициативата Да изчистим България заедно!

На 15 септември 2018 година (събота) за следващ път ще се организира най-мащабната доброволческа самодейност у нас " Да почистим България дружно ". Тя цели да построи социална сензитивност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дълготраен проект.

Кампанията стана част от най-голямата гражданска самодейност в света - World Clean Up Day 2018.  България ще чисти дружно с милиони доброволци от 150 страни. Вече осма поредна година самодейността " Да почистим България дружно " ще трансформира в един тим хиляди хора, които желаят да живеят на едно по-чисто място.

Главната роля в самодейността е поверена на жителите, които с дейностите и метода си на мислене, се трансформират от доброволци за един ден в неизменими посланици на идеята да създадем България чиста.

Стартът в съботния ден ще бъде подложен от 10:00 ч., като краткотрайни пунктове за разпределяне на материали (чували и ръкавици), нужни за почистването ще се обособят на следните места в Пловдив:

- " Данов рид " - пред радио и ефирен център;

- Северният бряг на река Марица (тревните площи) - до магазин " Лекси " наоколо до детски център " Тон Бонбон " ;

- Парк " Каменица " ;

- Парк " Чайка " ;

- Новия парк на ул. " Богомил " ;

- Парк  " Източна Румелия " ;

- Парк  " Кронщад " ;

- Парк " Ружа " ;

- Междублоковото пространство на ул. " Росен ", " Ружа " и " Ранни лист " ;

- " Ботаническата градина " – от страната на р-н " Тракия ".

- " Младежки рид " - до Детската железница;             

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на жителите в оповестените временни  пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също по този начин материали за почистването ще се раздават денем и във всички районни администрации.

В акцията авансово са декларирали присъединяване, както доброволци от разнообразни компании, общински и държавни институции, по този начин и доста жители.

Всички ние сме стопани на града – дано се грижим за запазване на чистотата му всеки ден, декларират от общинската дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ в Пловдив и приканват за интензивност в самодейността " Да почистим България дружно! “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР