На 15 май от 18 часа в Националния етнографски музей

...
На 15 май от 18 часа в Националния етнографски музей
Коментари Харесай

Многожанрова изложба под патронажа на президента в Етнографския музей

На 15 май от 18 часа в Националния етнографски музей в София се открива многожанровата галерия " ArtExtreme СТРАЖА " на АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева под патронажа на президента на Република България Румен Радев.
" ArtExtreme СТРАЖА " е пето издание на многожанровата галерия " ArtExtreme " – изкуство на лимита в облик на вътрешни прекарвания в пространствени среди. Изследва и демонстрира облика на " СТРАЖА " – свят страж на същността в пространство, сътворено от божествената писменост Глаголица. Темата е пресъздадена посредством 16 художествени творби; археометрирана мелодия на името на изложбата и буквите от Глаголицата ведно с български ритми; видео филми с прекарвания, вплетени в танцови осъществявания. " ArtExtreme " модели са международни балетни реализатори и хореографи от България, Канада, Съединени американски щати, Куба, Южна Африка, Швейцария, Украйна и Италия. Национален етнографски музей взе участие с украшения, характерен знак в облеклото на " СТРАЖА ", куратор от страна на музея е гл.ас. доктор Андрей Тонев.
Изложбата в целокупност съхранява, обогатява и развива визията за огромните каузи на българския народ – основаването на Глаголицата и личното културно-историческо благосъстояние. Една съкровищница, която да бъде споделена и още веднъж да обогати фонда на международното културно завещание.
Изложбата може да бъде посетена до 30 май в работното време на музея от вторник до неделя на пл. " Княз Александър I ", № 1.
Музиката на " ArtExtreme СТРАЖА " е основана и аранжирана ведно с български ритми от композитора Александър Карагьозов въз основа мелодията на името на изложбата и буквите от Глаголицата – археометрирани от Сдружение " АМАТ " – инж. Таньо Танев, гл. ас. Ангел Манев, Венера Иванова.
АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева са създатели и куратори на изложбата. Изследователи на облика и вътрешните прекарвания в пространствени среди. Културни оператори и куратори на нагледно изкуство. Създатели на Център за образна просвета " ArtExtreme ", едноименна галерия и школа за нагледно изкуство " ArtExtreme Concept ". Основатели на секция към СЖБ " Подкрепа " и Международната федерация на публицистите в Брюксел. Членове на МАБИК /Международна Академия по Българознание, Иновации и Култура/ и на Сдружение Обединени Бизнес Клубове. Създатели и уредници на " БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР