На 15 и 16 април завърши турнира по тенис на

...
На 15 и 16 април завърши турнира по тенис на
Коментари Харесай

Медицината и Икономическия победители в турнира по тенис на маса

На 15 и 16 април приключи шампионата по тенис на маса, които е част от Варненската студентска универсиада. Състезанието се организира в залата на Икономически Университет - Варна и в него взеха присъединяване към 30 студенти от пет варненски университета.

След многочасови оспорвани срещи победител в мъжкия шампионат е Бранислав Белчев от Икономически Университет. Сребърното отличие отиде още веднъж в икономическия и състезателя Пламен Алексиев. Почетното трето място остана за Георги Иванов от Медицински Университет - Варна.

В самостоятелния шампионат при дамите се включиха 11 участнички и след изиграване на всички срещи, класирането закупи следния тип:

1.Шампион Елизавета Пугачова - Медицински университет

2.Станислава Пархова - Технически университет

3.Жанина Караиванова – Икономически университет

По разпоредбите на шампионата всеки Университет взе участие с тим при дами и мъже, като класирането в обособените отборни шампионати се взема поради за комплексното класиране сред Висшите учебни заведения.

В отборното класиране МЪЖЕ

1.Икономически университет - Варна

2.Медицински университет „ Проф. Д-р П. Стоянов “

3.Технически университет – Варна

При дамите надпреварата се организира по системата „ Корбион “ с две състезателки в тим. Класирането при дамите е следното “

1.Медицински университет „ Проф. Д-р П. Стоянов “

2.Икономически университет

3.Технически университет – Варна

Състезанията от Универсиадата не престават през днешния ден със спортовете мини футбол и волейбол, надлежно в ОСКР „ Младост “ и Икономически Университет. А на следващия ден /18.04.18г./ е шампионатът по боулинг от 16.00 часа в МОЛ Варна. Пожарна охрана разпоредбите всеки Университет има право да взе участие с един тим от пет души.

Официалното награждаване на XIXта Варненска Универсиада ще се състой на 28 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР