На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер.

...
На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер.
Коментари Харесай

Здравният министър: На 15 декември ще получим първия медицински хеликоптер

На 15 декември тази година ще имаме първия медицински хеликоптер. Това съобщи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия здравният министър Асен Меджидиев.
Споразумението за покупка е подписано с италианската компания " Леонардо ". В идващите години поетапно ще получим и останалите пет хеликоптера.

Тази седмица се афишира социална поръчка за два хеликоптера на лизинг, още веднъж от Италия, които ще дойдат с екипажи и с техници, с цел да може спасяването по въздух да стартира още от лятото. Очаква да дойдат доникъде на годината, сподели още Меджидиев.

" Надявам се в края на месец юли да имаме два работещи хеликоптера. Благодарение на това, че работим с Авиоотряд 28 ще употребяваме пистите на Военновъздушните сили, които са извънредно значими, тъй като подготовката за построяването на хангари и площадки изисква по-дълъг развой. Стартирали сме го и него ".
Определен е националният координационен център, както и оперативните бази. Обявени са местата за лекарите и екипите, които ще се образоват, редом стартира образованието на водачи техници за хеликоптерите.

" Във ВМА ще се образоват медиците. Първоначално това ще са анестезиолози реаниматори, като те наложително първо ще минат през катедрата по авиационна медицина на ВМА, с цел да се види дали са годни за хвърчене, физическото им положение. Ген. Мутафчийски даже построява макет на хеликоптер, на който ще се прави образованието ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР