На 14 юни, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

...
На 14 юни, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

БНТ с документален филм за големия диригент Васил Арнаудов

На 14 юни, сряда, от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1 публичната телевизия ще излъчи документалния филм „ Васил Арнаудов – диригент на света “, отдаден на именития хоров диригент и музикален възпитател проф. Васил Арнаудов – дълготраен началник на Софийския камерен хор „ Любомир Пипков “, диригент на русенския хор „ Родина “, един от най-ярките представители на българската музикална просвета през втората половина на XX век.



Сценарист и режисьор на документалния филм, с който се отбелязва 90 години от рождението на проф. Васил Арнаудов, е Георги Тошев, оператор е Георги Гвоздев, а режисьор на монтажа – Калояна Климентова.

„ Този филм е ориентиран на първо място към хората, които не го познават, към младото потомство. Така че аз се надявам да се срещнат с един човек, който в персонален контакт беше несравним, харизматичен, доста занимателен, от време на време нетвърде благ, само че най-много – да помним, че ние като нация имаме с какво да се гордеем и това би трябвало да е в основата на самочувствието ни през днешния ден “, споделя синът на проф. Васил Арнаудов – Андрей Арнаудов.

Вижте повече от гостуването на Андрей Арнаудов в във видеото

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР