На 14 май на пл. Независимост“ в Елин Пелин ще

...
На 14 май на пл. Независимост“ в Елин Пелин ще
Коментари Харесай

Националният фестивал „На хоро при шопите“ ще се проведе на 14 май с благотворителна кауза в Елин Пелин

На 14 май на пл. „ Независимост “ в Елин Пелин ще се организира VI-то издание на Националния фестивал „ На хоро при шопите “ , оповестиха от Общината.

Фестивалът е включен в културния календар на Община Елин Пелин и има за цел да разпространява, резервира и развиване българския танцов фолклор, да разкрие хубостта и магията на българските фолклорни танци и да доближи до всички тези, които към момента не са се докоснали до тях. Тази година фестивалът ще се организира с благотворителна идея в помощ на „ МБАЛ–Елин Пелин “ за закупуване на инхалатори за детско поделение .

НФФ „ НА ХОРО ПРИ ШОПИТЕ “ има както конкурсен, по този начин и неконкурсен темперамент в двата стадия на фестивала. За отличените са планувани парични награди и плакети за първите три места , както и награди за:

– най-атрактивно изпълнение;
– най-емоционално изпълнение;
– най-хубаво показване на шопско хоро.

Специалната премия ще бъде предоставена от кмета на Община Елин Пелин за надиграването в „ Шопска ръченица “ . Право на присъединяване имат всички любителски школи, клубове, групи и обединения от страната, учещи български национални хора, няма възрастова граница. Не се изисква от участниците да са облечени във фолклорни костюми .

Регистрацията на участниците във фестивала ще бъде от 09:30 часа пред читалището в Елин Пелин, а в 10:00 часа участниците с дефиле оттова ще се насочат към мястото на фестивала – площад „ Независимост “ .

Канят се всички, които носят в сърцата си любовта към националното танцово изкуство на 14 май на пл. „ Независимост “ в града. Можете да научите повече. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР