На 14 март Foreign Policy съобщи, че генералният директор на

...
На 14 март Foreign Policy съобщи, че генералният директор на
Коментари Харесай

ISW: Русия се готви за война срещу НАТО, помощта от САЩ е решаващ...

На 14 март Foreign Policy заяви, че генералният шеф на Службата за външно разузнаване на Естония (EFIS) Каупо Розин е декларирал пред публицисти, че съветските военни сили " се трансформират в учеща се организация " след последните две години на война в Украйна и сега вземат решение проблемите си на бойното поле в границите на месеци.

 

Розин съобщи, че естонското разузнаване прави оценка, че съветските сили значително са решили проблемите на бойното поле с огромни количества жива мощ и материални средства и че промените, разчитащи на повсеместност, евентуално ще доведат до нискотехнологична съветска войска в руски жанр със забележителна огнева мощност и артилерия.

В момента Русия се пробва да се преструктурира и разшири в очакване на възможна война с НАТО през идващите 10 години, а други западни разследващи организации към този момент са правили сходни оценки.

 

ISW прави оценка, че продължаващото пресъздаване на Ленинградския и Московския боен окръг (ЛВО и МВО) и напъните за основаване на най-малко десетина нови формирования евентуално са подготовка за възможна бъдеща широкомащабна стандартна война против НАТО .

 

Руските сили евентуално ще се опитат също по този начин да подсигуряват, че съветската войска разполага с широкомащабни акомодации от актуалната стандартна война в Украйна към силите, които планува евентуално да водят стандартна война против страни от НАТО, които нямат сходен неотдавнашен опит, от който да се възползват.

 

Руските сили са се справили с доста тактически и оперативни провокации в Украйна посредством способността си да разполагат с по-голямо количество материални средства и жива мощ от украинските сили, което се вижда най-много от разчитането на " месни офанзиви ", изискващи доста жива мощ, за поддържане на релативно висок ритъм на настъпателните интервенции.

 

През пролетта на 2024 година съветските сили евентуално ще продължат настъпателните старания за дестабилизиране на украинските отбранителни линии , като в същото време ще се приготвят за плануваното ново нахлуване през лятото на 2024 година

 

Забележителните съветски акомодации посредством масовизация обаче не са единствените акомодации, които съветските сили са направили в Украйна, защото съветските военни показват неравномерна податливост към оперативни, тактически и софтуерни нововъведения и образование.

 

Руските отбранителни старания против украинското контранастъпление през лятото на 2023 година в западната част на Запорожка област бяха относително сполучливи значително с помощта на способността на 58-а войска с комбинирани оръжия (Южен боен окръг [ЮВО]) да се приготви и организира доктринално обоснована " еластична отбрана ", която съветските сили преди този момент мъчно организираха в Украйна.

Предоставянето на западна помощ в региона на сигурността евентуално ще изиграе решаваща роля за способността на Украйна да задържи територията си в този момент и да отблъсне ново съветско нахлуване през идващите месеци . Руските сили се пробват да поддържат темпото на настъпателните си интервенции в цяла Източна Украйна, с цел да попречат на украинските сили да стабилизират отбранителните си линии.

Руските сили се концентрират изключително върху това да се изтласкат допустимо най-далеч на запад от Авдеевка, преди украинските сили да съумеят да открият по-труднопробиваема линия в региона.

 

Украинският главнокомандващ генерал-полковник Олександър Сирски съобщи на 15 март, че съветските сили са съсредоточили напъните си по посока на Авдийвка и организират ежедневни механизирани и пехотни офанзиви в опит да пробият украинската защита.

 

Въпреки че в последно време украинските сили съумяват да забавят съветското придвижване западно от Авдийвка, необятно публикуваният дефицит на материали, породен от забавянето на западната помощ за сигурност, наподобява принуждава Украйна да приоритизира лимитираните запаси в сериозни браншове на фронта, което усилва риска от съветски пробив в други по-слабо обезпечени браншове и прави фронтовата линия като цяло по-уязвима, в сравнение с наподобява, макар настоящия релативно муден ритъм на съветското придвижване.

 
Руските сили ще продължат да употребяват преимуществата на самодейността на целия спектакъл на военните дейности, с цел да пренареждат динамично офанзивните си старания тази пролет и през лятото, евентуално с вярата да употребяват вероятни украински уязвимости.

 

Възможно е съветските сили да наблегнат на опитите си за пробив, преди сложните метеорологични и теренни условия напролет евентуално да лимитират ефикасното механизирано маневриране от двете страни на линията и в допълнение да лимитират съветските благоприятни условия за реализиране на забележителен тактически прогрес, до момента в който теренът е към момента кален.

 

Въпреки това съветските сили и преди са засилвали настъпателните си интервенции при сходни условия и е допустимо съветските сили да се стремят да поддържат темпото на настъпателните си интервенции напролет, без значение от сложните метеорологични и теренни условия, в опит да се възползват от дефицита на украински материали преди обещаната западна помощ за сигурност да дойде в Украйна.

 
Украински и западни публични лица все по-често предизвестяват както за забележителен дефицит на украински материали, по този начин и за нова огромна съветска атака това лято.

 

Замисълът и дизайнът на съветската атака през лятото на 2024 година не са ясни незабавно и евентуално няма да бъдат ясни, до момента в който съветските сили не я стартират, само че съветското военно командване евентуално има намерение да се възползва от всички придобивки, които ще реализира през идващите седмици, както и от прогнозите, че украинската войска може да бъде още по-зле обезпечена това лято, в сравнение с е в този момент.

 

Добре обезпечените украински сили демонстрираха, че могат да попречат на съветските сили да реализират даже незначителни триумфи по време на огромни съветски настъпателни дейности, и няма причина да се съмняваме, че Украйна би могла да стабилизира в допълнение фронтовата линия и да се приготви за отбиване на докладваното съветско нахлуване това лято, в случай че дефицитът на материални средства намалее.

 

Западни и украински публични лица показват угриженост по отношение на забавянето на западната помощ за сигурността на Украйна преди предстоящото съветско нахлуване. Върховният комисар на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи на 14 март, че Западът би трябвало да усили и форсира поддръжката си за Украйна, защото идващите месеци ще бъдат " решаващи " преди предстоящото огромно съветско нахлуване през лятото на 2024 година

В изявление за PBS, оповестено на 14 март, Борел декларира, че Европа сама обаче не може да компенсира неналичието на американска помощ, защото Съединени американски щати разполагат с доста по-силен и огромен боен потенциал, както ISW към този момент е оценявала.

 

На 15 март в. " Вашингтон пост " заяви, че почитан американски чиновник е декларирал, че Украйна няма " ярко " бъдеще, в случай че Съединени американски щати не одобряват спомагателния пакет от помощи за Украйна.

 

Съобщава се, че върховен консултант на украинския президент Володимир Зеленски е декларирал пред Washington Post, че е доста евентуално съветските сили да реализират обилни териториални придобивки през лятото на 2024 година, в случай че Съединени американски щати не дават помощ на Украйна.

 

The Washington Post заяви, че Майкъл Кофман от Фондацията за интернационален мир " Карнеги " е оценил, че спомагателният пакет от помощ от Съединени американски щати ще разреши на украинските сили да " завоюват време ", само че че Украйна би трябвало да реши и " структурния проблем ", обвързван с лимитираните си човешки запаси.

Заплахата от обилни съветски триумфи през идващите месеци не значи, че няма заплаха съветските сили да реализират такива триумфи посредством настъпателни интервенции тази пролет.

 
Относителните съветски триумфи през тази пролет, даже и тактически, могат да основат условия съветските сили да реализират обилни оперативни триумфи през лятото. Нито пък способността на Украйна да стабилизира още повече сегашните фронтови линии тази пролет би попречила на Русия да реализира пробив това лято.

 

Добре обезпечените украински сили евентуално ще могат да предотвратят всяка забележителна съветски прогрес както напролет, по този начин и през лятото на 2024 година, стига през идващите месеци да дойде задоволителна западна помощ за сигурност, която да разреши на украинските сили да се оправят с настоящия дефицит на материали и да се приготвят и поддържат бъдещи отбранителни интервенции.

 

Належащият дефицит на системи за противовъздушна защита и ракети евентуално ще понижи фрапантно способността на Украйна да се пази от съветски удари както в тила, по този начин и на фронтовата линия през идващите седмици, в случай че не бъде преодолян бързо. На 15 март в. " Вашингтон пост " заяви, че украински политици са предали на западни публични източници, че Украйна може да изчерпи част от системите си за противовъздушна защита до края на март.

Украинските публични лица оповестиха, че преди този момент Украйна се е стремяла да смъква четири от всеки пет ракети, които съветските сили изстрелват към украинските тилови градове, само че дефицитът на украинска противовъздушна защита може да принуди Украйна да прихване единствено една от всеки пет съветски ракети.

 
Украйна към този момент трябваше да вземе сложни решения по отношение на разполагането на лимитираните си системи за противовъздушна защита в тила и по фронтовата линия, а съветските сили в последно време поставят старания да затруднят украинската противовъздушна защита както в тила, по този начин и по фронтовата линия.

 

Наскоро съветските сили опитаха с ударни пакети с разнообразни средства за навлизане и по-нататъшно оказване на напън върху украинската противовъздушна защита.

 

Руските сили също по този начин използваха въздушни удари с тактически резултат при завладяването на Авдиевка в средата на февруари и ускориха и усъвършенстваха потреблението на плаващи бомби по разнообразни браншове на фронта.

 

Намаляването с 60% на способността на Украйна да насочва - да не приказваме за събаряне - на съветски ракети в допълнение ще изостри тези проблеми с разпределението. ISW продължава да прави оценка, че Съединени американски щати остават единственият непосреден източник на нужните системи за противовъздушна защита като Patriots.

Високопоставени европейски чиновници подчертаха, че съветската победа в Украйна ще докара до стратегическа опасност за сигурността на НАТО от страна на Русия.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев сложи под подозрение суверенитета на Латвия, страна - членка на НАТО, и заплаши латвийския президент Едгарс Ринкевичс след апела на Медведев от 14 март за цялостното очистване на Украйна и включването ѝ в състава на Русия по " мирната формула " на Медведев.

 

На 15 март Медведев заплаши живота на Ринкевичс в обява и съобщи, че Русия ще обеси Ринкевичс дружно със настоящето " нацистко " украинско държавно управление за това, че " желае гибелта на Русия ".

 

Медведев също по този начин твърди, че Латвия е " несъществуваща страна ". ISW по-рано означи, че сардоничната и последна " мирна формула " на Медведев от 14 март по-ясно обрисува действителните и централни детайли на идеологията на Кремъл и декларираните военни цели и оправдания.

 

съобщи на 15 март, че не изключва опцията за изпращане на западни войски в Украйна, само че че актуалната обстановка не го постанова.

 

Макрон съобщи, че всеки, който се застъпва за " ограничавания " на помощта за Украйна, избира провалянето и че " с цел да има мир в Украйна, [Европа] не би трябвало да бъде слаба ".

 

Макрон означи, че в случай че Франция реши да изпрати френски войски в Украйна в бъдеще, отговорността за това решение ще бъде само на Русия. Макрон съобщи, че Западът прави всичко допустимо, с цел да помогне на Украйна, и че не може да има дълготраен мир в Украйна без признание на суверенитета и интернационално приетите граници на Украйна, в това число Крим. По-рано Politico заяви, че Франция построява алианс от страни, отворени за евентуално изпращане на западни войски в Украйна.

 

На 15 март от украинска територия в граничния район на Русия. Путин упрекна " украинските сили " - имайки поради евентуални детайли на общоруските проукраински Руски доброволчески корпус (РДК), Легион " Свобода на Русия " (ЛСР) и Сибирския батальон - че са направили трансграничните нападения в Белгородска и Курска област от 12 до 15 март, с цел да нарушат провеждащите се сега президентски избори в Русия и да насочат интернационалното внимание към Украйна.

 

Путин съобщи, че съветският народ ще отговори на тези нападения с " още по-голямо единение " и че проукраинските сили няма да сплашат Русия.

 

Няколко руснаци направиха лимитирани опити да нарушат първия ден от гласуването на президентските избори в Русия на 15 март. На 15 март съветският опозиционен в. " Север " заяви, че съветският Следствен комитет е разкрил осем наказателни каузи против руснаци, които са направили палежи и са развалили урни в изборни секции в Русия и в окупирана Украйна.

 
Руски източници разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин няколко руснаци изливат багра, мастило или багра в урните за гласоподаване, а съветски публични лица оповестиха, че някои руснаци са изсипали багра и върху устройствата за броене на бюлетините и са запалили изборните секции.

Прокуратурата в Москва предизвести жителите на града да не вземат участие в митингите " По обяд против Путин " пред изборните секции на 17 март по обяд.

Малко евентуално е изолирани публични митинги против президентските избори в Русия и президента Владимир Путин да повлияят на хода или резултата от президентските избори в Русия, в случай че не се стигне до необятно публично присъединяване, което също е малко евентуално.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР