На 14 август от 20 часа на фестивала „Музи на

...
На 14 август от 20 часа на фестивала „Музи на
Коментари Харесай

Стефани Кръстева в ролята на Татяна в операта „Евгений Онегин“

На 14 август от 20 часа на фестивала „ Музи на водата “ ще бъде показана операта „ Евгений Онегин “ от Пьотър Чайковски.

Летният фестивал " Музи на водата " - езеро Панчарево се осъществя с поддръжката на Столична община – Календар на културните събития 2022 и под патронажа на Кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова в границите на програмата “ОПЕРА В ПАРКА “.

На 14 август младото сопрано Стефани Кръстева ще се показа в ролята на Татяна от операта „ Евгений Онегин “ от Пьотър Чайковски. В останалите функции са Атанас Младенов (Евгений Онегин), Хрисимир Дамянов (Владимир Ленски ), Александрина Стоянова (Ларина ), Весела Янева (за първи път в ролята на Олга ), Ангел Христов (княз Гремин), Димитър Станчев (Зарецки), Николай Войнов ( Ротният), Румяна Петрова (Филипевна), Красимир Динев (Трике )



В постановъчния екип са: диригент – Андрей Галанов, режисьор – Вера Петрова, музикална и стилистична режисура – Лариса Гергиева, диригент на хора – Виолета Димитрова.

В свое изявление Стефани Кръстева акцентира, че обича да мечтае . Една от огромните ѝ фантазии е да извърши ролята на Татяна от операта „ Евгений Онегин “. В облика на Татяна тя вижда най-ценното човешко качество – добротата. Певицата благодари на Бог за гения, с който я е дарил и за силата, и постоянството, които и дава, с цел да го развива.



Стефани Кръстева е родена в гр.Варна. Завършва Национално Училище по Изкуствата „ Добри Христов” гр.Варна със компетентност Класическо пеене. През 2017 приключва магистърска степен във вокалния факултет на НМА в класа по класическо пеене на доцент Иванка Нинова и в класа по актьорско майсторство на акад. Пламен Карталов.

Участва в операта „ Бастиен и Бастиена” от В. А. Моцарт в ролята на Бастиена, “Сестра Анджелика “ от Дж. Пучини, в ролята на Долчина, както и в детските опери „ Червената Шапчица” в ролята на Червената Шапчица и „ Котаракът в Чизми” в ролята на Принцесата.

Певицата е лауреат в „ Първи Международен Конкурс „ Art Stars -Звезди на изкуството “ – Варна. Лауреат във „ Фестивал на съветския типичен и актуален романс -Балканская Романсиада”, присъединяване във финала на състезанието в Москва, както и професионален запис в първо студио на Българско Национално Радио. Лауреат в Международен юношески фестивал „ Славянски звън” - Първа премия.

През 2016г. взема присъединяване във фестивала „ Мартенски музикални дни “ гр. Русе с творбата на Лазар Николов „ Метаморфози “ - диригент Драгомир Йосифов.

Участва в редица концерти с Варненска филхармония, Видинска филхармония, Симфониета София, Врачанска филхармония.

През ноември 2017г. дебютира на сцената на Русенска опера в ролята на Джилда от „ Риголето “ с диригент Георги Димитров.

Участвала в майсторските класове на Калуди Калудов, Стефка Евстатиева и Luciana D`Intino, Anette Goeres.

През есента на 2017г. е измежду участниците в майсторския клас на световноизвестното сопрано Красимира Стоянова, който е част от фестивала „ Празници на изкуствата Аполония “. През ноември 2018г. печели стипендията “С старания към звездите”, предоставена от фондация “Културни перспективи”. Нейн наставник е Красимира Стоянова.

Стефани Кръстева получи номинация за млад музикант на годината 2021 година от БНР.

През февруари 2019 година дебютира на сцената на Софийската национална опера и балет в ролята на Татяна от „ Евгений Онегин “ на Чайковски. На същата сцена се превъплъщава в ролята на Християния от операта „ Зографът Захарий “ на Марин Големинов.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР