На 13-ти септември 2022 година по време на годишното събрание

...
На 13-ти септември 2022 година по време на годишното събрание
Коментари Харесай

Акционерите на Twitter одобриха продажбата на социалната мрежа на Мъск

На 13-ти септември 2022 година по време на годишното заседание акционерите на Twitter утвърдиха договорката за продажбата на обществената мрежа на Илън Мъск. Самият Мъск е срещу това обединение, тъй като по този начин и не получи формалната документи по отношение на броя на спам ботовете и подправените акаунт в Twitter. Появиха се клюки, че са над 50%.

За продажбата на Twitter на генералния шеф на SpaceX, Tesla и редица други компании гласоподаваха всички огромни акционери на обществената мрежа, в това число ръководещите другите фондове на Twitter, които управляват общо към 20% от обществената мрежа. Мъск е най-големия акционер в Twitter с дял от 10%.

В последна сметка, даже и без каузи на Мъск, утвърждението на другите акционери се оказа задоволително за цялостното одобрение на договорката. Решението бе взето без каквото и да било дълго разискване, а самото гласоподаване лиши 7 минути.

Без утвърждението на акционерите Twitter няма по какъв начин да бъде продаден, само че това не значи, че договорката ще се състои.

На 25-ти април Twitter разгласи, че приема предлагането на милиардера за продажбата на тази компания на частното физическо лице Илън Мъск. Сделката би трябвало да завърши до края на годината, а в предварителния контракт има забавна уговорка. Ако договорката не се състои и повода за това е в Мъск, то той би трябвало да заплати на Twitter $1 милиард. Но в случай че повода е в Twitter, то обществената мрежа би трябвало да заплати на Мъск $1 милиард.

На 8-ми юли Мъск се отхвърли да купува Twitter, тъй като неговата инспекция сподели, че спам ботовете и подправените сметки не са 5%, както твърди обществената мрежа, а над 20%. Този индикатор е от първостепенна значимост за воденето на сходен бизнес.

Още по тематиката:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР