На 13-ти май 2023 г. официално беше открит Първият Национален

...
На 13-ти май 2023 г. официално беше открит Първият Национален
Коментари Харесай

Първи Национален конгрес на Българската Асоциация по минимално инвазивна и роботизирана хирургия с международно участие в МУ-Плевен

На 13-ти май 2023 година публично беше открит Първият Национален конгрес на Българската Асоциация по минимално инвазивна и роботизирана хирургия с интернационално присъединяване. Форумът се организира в аудиториите на Телекомуникационния Ендоскопски Център и Факултета по фармация на Медицински университет – Плевен.



Президентът на конгреса проф. Славчо Томов откри събитието под мотото " Прецизна хирургия за по-добро бъдеще ".



Акад. Григор Горчев, ръководител на научния комитет, и проф. Добромир Димитров, ръководител на организационния комитет на форума, приветстваха над 300 участници и посетители.



Специални посетители на Конгреса са американските сътрудници на Университета – топ хирурзите от Световната Асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия. На 12 май 2023 година за специализанти и млади лекари те организираха предконгресен обучителен курс, включващ теоретична и практическа част – образование на жива тъкан - в експерименталаната операционна зала на Ендоскпоския център.



Като самопризнание за напъните на Българската Асоциация по минимално инвазивна хирургия американските сътрудници оповестиха, че тя става афилииран член към Световната асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия.

Научната стратегия на Конгреса предлага опция на участниците да се допрян до най-новите и модерни достижения в региона на минимално инвазивната и роботизираната хирургия, поднесени по атрактивен метод от водещи български и международно известни учени. Участниците във форума имат опция да се потопят в света на три-измерната хирургия “на живо ” с 3D очила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР