На 13 октомври Община Шумен организира кампания за събиране на

...
На 13 октомври Община Шумен организира кампания за събиране на
Коментари Харесай

В Шумен организират кампания за събиране на стари елуреди

На 13 октомври Община Шумен провежда акция за събиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Това оповестиха от Общината.
В събота, 13 октомври, ще бъдат отворени три мобилни пункта в града за приемане на остарели електрически печки, перални, хладилници, тв приемници, компютри, монитори и други
Гражданите могат да предадат непотребни или неработещи електрически уреди в двора на бившето Пето главно учебно заведение от 09.00 до 11.00 часа, на паркинга по ул. „ Съединение “ над парка на общината от 11.30 до 13.30 часа и на ул. „ Дедеагач “ №28 в кв. „ Тракия “ от 14.00 до 16.00 часа (площадката на обръщача пред заведението „ Бай Данчо “).
Община Шумен има подписан контракт за създаване на система за събиране на боклуци от излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение с сдружението „ Грийнтех България “. Подизпълнител на организацията за Шумен е „ Метарекс “ ООД. На площадките ще се одобряват също акумулатори и батерии. Организацията, която дава отговор за тяхното събиране и преработване, е „ Рекобат “.
Кампанията има за цел да се организира регламентирано събиране на непотребни електрически и електронни уреди и по този метод да се предпазят градът и покрайнините от замърсяване.
Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава опция за преработване и преобразяване на излезлите от приложимост уреди в потребни първични материали за индустрията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР