На 13 ноември ще се проведе официалната церемония по награждаването

...
На 13 ноември ще се проведе официалната церемония по награждаването
Коментари Харесай

Награждават шампионите в планинското колоездене за 2022 година

На 13 ноември ще се организира формалната гала по награждаването на спечелилите в Българските Колоездачни Серии за 2022 година. За седма поредна година сериите сплотиха всички огромни надпревари в планинското колоездене в дисциплини Спускане, Ендуро и Деца на разнообразни местоположения в страната.

През този сезон се организираха общо 13 старта в другите дисциплини, като първото беше в края на април в Тетевен - родния град на международната и европейска шампионка по втурване Изабела Янкова, а последното съревнование беше в средата на октомври в Петрич и скатовете на Беласица. Домакини на останалите кръгове от сериите бяха Пампорово, Боровец, Витоша, Ловеч, Самоков, Смолян и Казанлък.

Тази година, уредниците на сериите приготвят малко по-различно събитие за награждаването на първенците в шампионата – вместо публична „ байк вечер “, на 13 ноември на Витоша, по новооткритото трасе за втурване „ Витошко лале “ ще се организира специфичен „ байк ден “.

Целта на събитието е, както споделят основателите „ да закрием сезона по допустимо най-хубавия метод – с каране в планината с другари и доста занимания “. На място ще работи въжен превоз Витошко лале 1, който обслужва трасето, ще има въздушна възглавница, върху която се извършват разнообразни атрактивни скокове, ще има музика, питиета и доста изненади.

Събитието е отворено и всички искащи да се срещнат и покарат с първенците на България в планинското колоездене ще могат да го създадат на място през целия ден, а самото награждаване ще се организира към 16:00 часа наоколо до кръглия бар на долната станция на лифта.

Една от най-големите и приятни изненади за колоездачите тази година беше точно откриването на новото трасе за втурване над София – „ Витошко лале “ наоколо до едноименната ски писта, което бе пуснато единствено преди месец и бързо се трансформира в обичана локация на мнозина, като всеки уикенд събира стотици колоездачи отблизо и надалеч.

Тази събота и неделя ще бъде последния работен уикенд на лифта за сезона, като проектите са трасето да „ отвори порти “ още веднъж следващата година, незабавно щом се стопи снега и изискванията разрешават, а в средата на септември 2023 ще се организира и първото съревнование по него, което с изключение на национално, ще бъде и интернационално, тъй като събитието е декларирано и в календара на Международния Колоездачен Съюз и ще носи точки за международната класация.

Интересното за идната година е, че всички 5 планувани събития от сериите по втурване са включени и в интернационалния календар, което значи още по-голяма конкуренция и засилено интернационално присъединяване, обезпечено от висок паричен награден фонд и скъпи точки за международната класация.

Предстои оповестяването на цялостния календар със събитията във всички дисциплини за идния сезон, за информация следете формалния уебсайт на Българските Колоездачни Серии www.race-series.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР