На 13 декември се навършват 29 години от вдигането на

...
На 13 декември се навършват 29 години от вдигането на
Коментари Харесай

Екипажът на корвета „Решителни” празнува годишнина от вдигане на военноморския флаг

На 13 декември се навършват 29 години от повдигането на военноморския байрак на Република България на патрулна корвета „ Решителни ” от състава на Първи дивизион патрулни кораби.

Годишнината беше маркирана с церемониален обред в Пункт за базиране Варна, където е дислоциран дивизионът, който е част от флотилията бойни и спомагателни кораби на Военноморски сили.

Корвета „ Решителни ”, план 1241.2, вид „ Паук ”, е издигнат в някогашния Съюз на съветските социалистически републики през 1983 година Корабът е признат в състава на Военноморски сили на Република България на 11.12.1990 година Първи пълководец на кораба е старши лейтенант Николай Пискулийски.

Предназначен е за осъществяване на патрулни задания, битка с подводен съперник, обезпечаване на противовъздушно, противоподводно и противокорабно охранение на десантни отряди и конвои.

Командир на кораба понастоящем е капитан III сан Добрин Василев.
Основните учения, в които взе участие корабът през 2019 година бяха тактическото обучение на единичния транспортен съд (ТУЕК), националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ БРИЗ 2019 ” и учението „ ПАРАД 2019 ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР