На 13 декември от 13.00 часа в Университетска акушеро-гинекологична болница

...
На 13 декември от 13.00 часа в Университетска акушеро-гинекологична болница
Коментари Харесай

„Училище за родители“ на „Майчин дом“ с кампания за насърчаване на естественото раждане

На 13 декември от 13.00 часа в Университетска акушеро-гинекологична болница „ Майчин дом “  в рамките на „ Училище за родители “ на лечебното заведение, ще се организира семинар на тематика “Алтернативни техники за водене на раждане въз основа на медитация и психически принадлежности ”с гост-лектор Шри Вишну Пала, аюрведа специалист от Германия.

 

Инициативата е с вход свободен и е част от акцията на „ Майчин дом “ за стимулиране на естественото раждане.

 

Шри Вишну Пала e нравствен преподавател и специалист по аюрведа, обществен служащ, който живее в Германия повече от 20 години. Завършва в Индия висше обучение в региона на естествените науки и инженерството, има предпазена западноевропейска магистърска степен и профилирано обучение в региона на здравната профилактика и предварителната защита.

 

В семинара ще вземат участие още: доктор Сергей Славов - акушер-гинеколог, Мариела Тодорова - акушерка в “Родилна зала ”, Яна Данаилова – нутриционист и физиолог. Ще бъдат показани и действителни истории на дами, родили в „ Майчин дом “, които на практика са приложили дихателни и медитативни техники в процеса на раждане.

 

Йога понижава напрежението и страховете при бременните, облекчава болката и покачва успеваемостта на родилката при раждане

 

Данни от редица клинични изследвания, извършени в разнообразни точки по света, в това число в страни в Европа и Скандинавия, в Иран, Тайван, Тайланд, Турция и Съединени американски щати - сочат, че йога и медитация са ефикасни способи за понижаване на чувството за болежка и боязън, както и за повишение на успеваемостта на родилката по време на родилния развой.

 

По време на раждането, изключително във втория стадий, съзнателните старания на майката за избутване са от решаващо значение. Наблюденията на медицинските експерти демонстрират незадоволителен принос на майката в хода на раждането, което в огромна степен е причина за огромния % цезарови разрези и интервенционни раждания.

 

Друга причина за високия дял на цезаровите разрези у нас и в Европа е страхът от раждане. Въпреки че бременността е физиологично събитие, тя е временен интервал, който основава безпокойствие и стрес в живота на дамата.

 

През този интервал дамите могат да изпитат непривични и комплицирани страсти, една от които е страхът от раждането. Като страхът нараства последователно през последните месеци на бременността и се отразява отрицателно върху успеваемостта на дамата по време на раждане.

 

Според специалистите бременните дами изпитват лек, сдържан и мощен боязън от раждане. Като страхът е по едно и също време физически и психически. Той може да докара до непринудено неплодородие при нераждали, затруднения при бременност и раждане, нараснала приложимост на аналгезия при раждането, следродилна меланхолия и забавена връзка майка-бебе.

 

Ето за какво е от значително значение да бъдат подкрепени тези дами – както по време на бременността, по този начин и в процеса на раждане, по едно и също време от акушерките и от акушер-гинеколозите. Също по този начин доста научни изследвания предлагат на здравните експерти да преподават йога на бременни дами в часовете за образование по бременност.

 

Резултатите са безапелационни, че практикуването на йога понижава напрежението и страховете при бременните, понижава болката и покачва тяхната успеваемост в хода на раждане. Като зaздравява мускулните групи, които се употребяват при раждане, йога спомага за по-удовлетоврително и интензивно присъединяване на майката, а също по този начин способства за вярната позиция на бебето в родилния канал.

 

Клиничните доказателства демонстрират, че дами, които практикуват дишане, йога и медитация по време на бременност, избират вагинално раждане. Същите оповестяват за по-ниски равнища на болежка в процеса на раждането. 

Според няколко самостоятелни изследвания йога може да усъвършенства резултатите от бременността и раждането – да понижи риска от прибързано раждане, от цезарово сечение и гибел на плода.

 

Също по този начин, може да редуцира продължителността на раждането, има забележителен резултат за раждането в подобаваща гестационна възраст.

 

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

 

 Приветствие на гостите и малко показване акцията на “Училище за родители ” на “Майчин дом ” в поддръжка на естественото раждане   “Поведение и дейно присъединяване на бременната в родилния развой. Алтернативни практики ” - доктор Сергей Славов, акушер-гинеколог  “Връзката сред бременната и акушерката като причина за равномерен родилен развой “ - Мариела Тодорова, акушерка в „ Родилна зала “  “Микробиомът на бебето, родено по натурален път. Ползи за здравето на бебето от естественото раждане ” Яна Данаилова, нутриционист и физиолог  “Алтернативни техники за водене на раждане въз основа на медитация и психически принадлежности ” Шри Вишну Пала, аюрведа специалист  Гледната точна и мнение от първо лице на родилка, практикувала йога по време на бременност и раждане

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР