На 13 април в МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД се проведе стартова

...
На 13 април в МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД се проведе стартова
Коментари Харесай

МБАЛ-Левски ЕООД стартира проект за създаване на заетост с въвеждане на иновативни физиотерапевтични услуги

На 13 април в МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД се организира стартова конференция по плана на Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ” посредством Финансовия механизъм на EИП 2014 - 2021 година за намаляването на икономическите и обществените неравенства в общини в неравностойно състояние в България. Проект BGLD-1.007-0021 „ Създаване на претовареност в МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД посредством въвеждане на новаторски физиотерапевтични услуги ”, по процедура Малка грантова скица „ Създаване на работни места “ се извършва с финансова поддръжка в размер на 151 957.88 евро.

Директорът на МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД и началник на плана Евгения Иванова разгласи,че болничното заведение е бенефициент по план „ Създаване на претовареност в МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД посредством въвеждане на новаторски физиотерапевтични услуги ”, по процедура Малка грантова скица „ Създаване на работни места “, а сътрудник е Института за продължаващо професионално образование и нововъведение ЕООД.

Проектът има за цел основаване на 7 работни места от рискови групи и откриване на новаторски медицински практики в региона на физиотерапията-рехабилитация с виртуална действителност на пациенти с нарушена моторика и солна стая – халотерапия.

Целева група по плана са безработни лица от рискови групи - дълготрайно и безработни в пред пенсионна възраст, младежи, млади майки, самотни родители, хора с увреждания, включително представители на малцинства, регистрирани в ДБТ- Левски.

Очаква се с реализирането на плана да се увеличи икономическата интензивност на болничното заведение, да се основат условия за трайна претовареност на бенефициентите в региона на здравните услуги и бъде основан център за новаторски рекреативни услуги към Отделение „ Физикална и рехабилитационна медицина ” на МБАЛ-Левски ЕООД.

Целта на програмата е локално развиване,намаляване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи. Да се поддържа новаторския метод и се подтиква икономическата интензивност, основаване на работни места в целевите региони.

Община Левски е една от 10-те общини в България,които са могли да аплайват по плана.Програмата е финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство/ЕИП/2014-2021г.,който включва приноса на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия за създаване на по зелена,по конкурентна и по – приобщаваща Европа.

За своите потребности МБАЛ Левски ще наеме 7 безработни лица за 12 месеца. Трима на служба „ Здравен помощник “ и четирима на служба „ Болногледач “, които ще преминат образование за придобиване на професионална подготовка по специалност „ Здравен помощник “ и „ Болногредач “.

Центърът за новаторски рекреативни услуги ще предложи на пациентите от региона два вида новаторски физиотерапевтични услуги:

Рехабилитация с виртуална действителност на пациенти с нарушена моторика - с детска церебрална парализа; с претърпян мозъчен инсулт – моно ихемипарези; след травматични и следоперативни и дегенеративни положения на опорно-двигателния апарат; Паркинсон, множественасклероза.

Солна терапия (Халотерапия) - базира се на антибактериалните, противовъзпалителни, абсорбиращи и муколитични свойства на солта –адресирана към пациенти с респираторни, кожни, болести на нервната система, за постковидна рехабилитация и за повишение на имунитета.

Кметът на Община Левски Любка Александрова изрази насладата си от реализирането на новаторския план в град Левски, който несъмнено ще увеличи опциите за лекуване и претовареност.Иновация, която води и до конкурентно дарба на болничното заведение в Левски в дестинация Здраве -Плевен, която е най-силната в България.Община Левски,както и до момента, ще продължи да поддържа МБАЛ-Левски ЕООД.

Мотивационното образование на показалите интерес стартира незабавно след конференцията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР